Persbericht

Van Steen

Transport Van Steen uit Stekene neemt twee nieuwe trekkers IVECO Stralis Hi-Way in dienst, en twee andere zijn in bestelling.

Transport Van Steen is een familiebedrijf in Stekene (Oost-Vlaanderen). Het wordt geleid door de broers Van Steen: Rudy (dispatch/verkoop) en François (techniek/vlootbeheer). Ze hebben de dagelijkse leiding overgenomen van hun vader en oom, die na de oorlog met de transportfirma zijn begonnen.
 
De vloot telt vandaag 28 voertuigen waarvan een twintigtal van het merk Iveco Stralis. De eerste Stralis-trekkers werden in 2006 aangekocht, en meestal worden ze zo’n vijf jaar gebruikt (700.000 km).
Van Steen nv heeft een geïntegreerde werkplaats waar de medewerkers klein onderhoud uitvoeren, banden vervangen, opleggers herstellen en soldeerwerk doen. Buiten is er een wasstraat voor vrachtwagens.
 
Voor groot onderhoud en reparaties onder garantie doet Transport Van Steen een beroep op de diensten van Garage Cammaert in Temse. Cammaert heeft net twee nieuwe trekkers Iveco Stralis met Hi-Way* cabine voorbereid en geleverd. Zoals alle Stralissen bij Van Steen zijn de nieuwe trekkers uitgerust met de Iveco FPT Cursor 10 motor van 460 pk met het ZF-Intarder vertragingssysteem.
 
De klant is tevreden over het merk Iveco, de dienstverlening en de Iveco Assistance Non-Stop (ANS). François Van Steen benadrukt de sterke punten van de Stralis: “Het is goed materiaal, het gewicht is beperkt, het brandstofverbruik is goed en ik ben heel tevreden met de verbeteringen aan de cabine: ze is beter afgewerkt en de bestuurders zijn tevreden.”

* De STRALIS-cabines zijn leverbaar in twee breedten: de premium Hi-Way cabine (2.500 mm breed), die werd ontworpen met het oog op een maximaal comfort voor langeafstandsopdrachten met één of twee chauffeurs. Van deze topmodelcabine wordt een sleeper cab-versie met een hoog en een met een laag dak aangeboden. Daarnaast is er een middelgrote cabine (2.300 mm breed) verkrijgbaar als sleeper cab Hi-Road-model met een middelhoog of met een laag dak of als day-cab Hi-Street-model met een laag dak.
Alle cabines werden opnieuw ontworpen rond de chauffeur en bieden een uitzonderlijke ergonomie, comfort, veiligheid en infotainment. Dit helpt om een optimale werkomgeving te creëren, waar de nadruk op een maximale productiviteit ligt.