Persbericht

TH Trucks Charleroi uit Gosselies en Brussels Truck Center (BTC) uit GrootBijgaarden
ontvangen als eerste concessiehouders van IVECO het officiële certificaat van Erkend Aardgasinstallateur (CNG/LNG)


Beide IVECO-garages werden door de FOD Mobiliteit en Transport officieel gecertificeerd als Erkend CNG/LNG-installateur. IVECO bedankt TH Trucks Charleroi en BTC daarom met een onderscheiding van het merk dat sterk inzet op duurzame ontwikkeling.


De garage TH Trucks Charleroi werd als eerste IVECO-verdeler officieel gecertificeerd als Erkend Aardgasinstallateur (CNG). Recent ontving ook BTC uit de Brusselse randgemeente Groot-Bijgaarden een officieel certificaat, dat met trots werd bevestigd aan de gevel van de garage vlakbij het begin van de E40 naar Oostende.
De heren Filip Matthijs, directeur van de IVECO-garage in Gosselies, en Erik Van den Meerssche, dir​ecteur van het Brussels Truck Center in Groot-Bijgaarden, kregen van IVECO een gedenkplaat met daarop het nummer van hun certificaat van aardgasspecialist.
IVECO streeft ernaar om alle IVECO Truck Stations in Europa officieel te laten certificeren als Erkend Aardgasinstallateur. (Foto van links naar rechts: Stefaan Leman, Sales & Network Manager van IVECO, Filip Matthijs, Directeur van TH Trucks Charleroi & Erik Van den Meerssche, directeur van BTC).


De komende weken zullen ook andere IVECO-verdelers dit certificaat ontvangen. IVECO is de enige constructeur die een compleet gamma bestelwagens en vrachtwagens op aardgas (CNG/LNG) aanbiedt. Aardgasmotoren leveren nochtans dezelfde prestaties als dieselmotoren voor een veel lager verbruik en gevoelig lagere kostprijs, waardoor de totale bezitskosten over de hele levensduur van het voertuig een stuk lager liggen. Aardgasmotoren zijn bovendien heel wat stiller dan dieselmotoren en stoten veel minder schadelijke stoffen uit. De technologie van de CNG/LNGvoertuigen heeft haar sporen al ruimschoots verdiend en garandeert vandaag de dag een duurzaam transport.