Persbericht

Team PETRONAS De Rooy IVECO is klaar om deel te

nemen aan 's werelds zwaarste race, de Dakar-rally 2019.


Het PETRONAS De Rooy IVECO team neemt deel aan de 41e editie van de Dakarrally met vier IVECO Powerstar-trucks, die wordt bestuurd door Gerard De Rooy, tweevoudig winnaar van de Dakar-rally en winnaar van de Africa Eco Race 2018; Federico Villagra, die voor de eerste keer zal toetreden tot het PETRONAS De Rooy IVECO-team; Ton van Genugten, winnaar van vier etappes en de meest succesvolle coureur van de Dakar-rally 2018; en ervaren bestuurder Maurik van den Heuvel, ook nieuw voor het team.De voorbereidingen voor de 41e editie van 's werelds meest extreme race, de Dakar-rally, zijn volop aan de gang terwijl de deelnemende voertuigen op weg zijn naar Peru, nadat ze in Le Havre controles hebben voltooid en aan boord van het schip zijn gegaan voor transport. Met de twee top rijders, Gerard De Rooy en Federico Villagra, en het sterkste PETRONAS De Rooy IVECO-team ooit, is het de ambitie van IVECO om de overwinningen van de Africa Eco Race van vorig jaar en de edities van 2012 en 2016 van de Dakar ter herhalen.


Team PETRONAS De Rooy IVECO zal op de extreme omloop van de race de strijd aangaan met vier IVECO Powerstars. Voor het negende opeenvolgende jaar is IVECO de officiële leverancier van Team PETRONAS De Rooy IVECO en levert ze voertuigen, motoren en reserveonderdelen. 
Teamleider Gerard De Rooy zal strijden achter het stuur van de IVECO Powerstar met vaste as die hem naar de overwinning bracht in de Africa Eco Race 2018. Zijn voertuig en de andere drie Powerstars van het team bevatten IVECO Cursor 13-motoren met maximaal 1000 pk vermogen
speciaal ontwikkeld door FPT Industrial – onderdeel van CNH Industrial.


Voor de 41e editie - en de 11e in Zuid-Amerika - zal de Dakar-rally 2019 volledig op Peruaanse bodem doorgaan. Een nieuw traject met start en finish in de hoofdstad Lima. De deelnemers van de rally krijgen in totaal 5000 km voor de kiezen in 10 zware etappes, waarvan ongeveer 70% op zand, wat een beslissende rol zal spelen en een bijzonder zware uitdaging zal zijn voor de chauffeurs.


Pierre Lahutte, IVECO Brand President, merkte op: "We kijken er naar uit om onze voertuigen op de proef te stellen in de zwaarste rallyrace ter wereld, wat er opnieuw op wijst dat we de reputatie voor uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid van IVECO off-road voertuigen verdienen. Met Federico Villagra die samen met kampioen, Gerard De Rooy, de leiding heeft over de vier ploegen, strijden ze dit jaar met een uitzonderlijk sterk team: twee eersteklas piloten die sterk hebben gepresteerd in de top van de categorie en twee zeer ervaren chauffeurs, Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel. Ik wil graag onze waardering en ons vertrouwen uitspreken voor hun vastberadenheid en hun wil om sterke resultaten neer te zetten in de komende race.” 


Gerard De Rooy, winnaar van Dakar in 2012 en 2016, streeft naar een herhaling achter het stuur van een IVECO Powerstar Evo 3 - voertuignummer # 503 - met bijrijder Moi Torrallardona. Monteur Darek Rodewald zal ook aanwezig zijn aan boord van de Powerstar en technische ondersteuning bieden tijdens het evenement.


Federico Villagra, mikt op een podiumplaats achter het stuur van de tweede IVECO Powerstar Evo 3, voertuig nummer # 505, met co-piloot Ricardo Torlaschi en monteur Adrian Yacopini. 


Anton van Genugten, winnaar van vier etappes en de meest succesvolle coureur van de Dakarrally 2018, zit achter het stuur van de derde Powerstar Evo 2 (# 509) met navigator Bernardus Der Kinderen en monteur Peter Willemsen.


Maurik van den Heuvel, een nieuwkomer van Team PETRONAS De Rooy IVECO, die in vorige races steeds in de top 10 eindigde, rijdt de vierde Powerstar Evo 2 (# 513) als race bijstand met navigator Peter Kuijpers en monteur Martijn van Rooij.


TEAM PETRONAS DE ROOY IVECO CO-SPONSOR

PETRONAS Lubricants International zal voor het achtste achtereenvolgende jaar de hoofdsponsor en technische partner zijn die smeermiddelen levert, ontwikkeld in co-engineering met IVECO en aanbevolen voor ons gamma lichte en zware voertuigen, evenals alle functionele vloeistoffen zoals de transmissie olie PETRONAS TUTELA en alle andere producten ter ondersteuning van de rallytrucks tijdens de wedstrijd. Het volledige team zal PETRONAS Urania premium motorolie gebruiken met geavanceerde additieve technologie, specifiek ontworpen voor totale motorbescherming, betrouwbaarheid, verbeterde efficiëntie en prestaties.