Persbericht

New Iveco Stralis Hi-Way. Truck of the Year 2013

NEW IVECO STRALIS HI-WAY UITGEROEPEN TOT

'TRUCK VAN HET JAAR 2013'

 

De nieuwe STRALIS Hi-Way, de zware vrachtwagen van Iveco, sleepte de award voor 'Internationale Truck van het Jaar 2013' in de wacht. De
25 toonaangevende magazines voor bedrijfsvoertuigen in Europa kennen elk jaar deze prijs toe. De jury beloont daarbij de truck die volgens hen "het meest heeft bijgedragen tot efficiëntie in wegtransport en dit op verschillende vlakken zoals brandstofbesparing, veiligheid, bestuurbaarheid, comfort en een lage ecologische voetafdruk".

 

Deze prestigieuze award werd overhandigd tijdens de gala-avond van de 64e editie van de Internationale MotorShow (IAA) van Hannover, de grootste beurs voor bedrijfsvoertuigen en industriële voertuigen in Europa.

 

"We zijn trots op deze award. De nieuwe STRALIS stelt een nieuwe standaard in efficiëntie, kwaliteit en waarde voor de klant. Deze vrachtwagen is een perfect voorbeeld van onze vernieuwde bedrijfsstrategie om dicht bij onze klanten te staan en om uitmuntende producten aan te bieden", aldus Alfredo Altavilla, CEO van Iveco, die de award in ontvangst nam.

 

De nieuwe STRALIS Hi-Way: de belangrijkste innovaties in een notendop

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe STRALIS Hi-Way zijn de aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership (TCO) en het gepatenteerde
HI-eSCR-katalysatorsysteem dat door FPT Industrial is ontwikkeld.

Dankzij een hoge productkwaliteit in combinatie met een aantal geïntegreerde diensten zoals programmagestuurde assistentie, vlootbeheer en een training voor chauffeurs over zuinig rijgedrag, zorgt de nieuwe STRALIS voor een daling van de TCO tot 4 %. Dit geldt voor internationaal transport met een STRALIS Hi-Way truck die jaarlijks gemiddeld 130.000 km aflegt en dit gedurende vier jaar.

De nieuwe STRALIS is uitgerust met Cursor-motoren van FPT Industrial die garant staan voor een laag brandstofverbruik en uitstekende prestaties. Het unieke High Efficiency SCR (HI-eSCR)-katalysatorsysteem dat door FPT Industrial is ontworpen, gepatenteerd en geproduceerd, zorgt ervoor dat de nieuwe STRALIS de enige zware vrachtwagen op de markt is die, zonder toepassing van EGR-technologie, aan de Euro VI-emissienorm beantwoordt. Het FPT Industrial High Efficiency SCR-systeem dringt het stikstofoxidegehalte met ruim 95 % terug. De nabehandelingstechnologie van FPT Industrial voor Euro VI-voertuigen is uniek en exclusief aangezien ze aan de strenge grenswaarden voor de emissie van stikstofoxide voldoet zonder dat het brandstofverbruik daarbij toeneemt.

Bovendien beschikt de STRALIS Hi-Way over een grondig herontworpen cabine. De verbeterde ergonomie en het verhoogde comfort zijn te danken aan een nieuwe samenwerking met verdelers en klanten. Tijdens de restyling van de buitenzijde van de cabine wilde Iveco de aerodynamische eigenschappen van het voertuig naar een hoger niveau tillen en dus ook de brandstofefficiëntie optimaliseren. Onder andere een nieuw centraal radiatorrooster, de hertekende 'luchtdeflectoren' én een nieuw bumperontwerp leveren hier een grote bijdrage aan.

Het voertuig is voorzien van nieuwe moderne en geïntegreerde telematicasystemen, verbeterde tools en de meest geavanceerde verkeersveiligheidssystemen zoals EBS met remhulpfunctie, de rijstrookassistent, ESP, adaptieve cruisecontrol, dagrijverlichting, de nieuwe aandachtsondersteuningsfunctie voor de chauffeur en het geavanceerde noodremsysteem.

Voor optimale prestaties van de chauffeur breidt de nieuwe STRALIS zijn al ruime aanbod uit met de unieke 'Rijstijlevaluatie'-functie die de chauffeur toelaat om zijn rijgedrag in real time te verbeteren. Als dit programma bovendien verbonden is met het IVECONNECT FLEET-systeem, kan de fleetmanager de prestaties van elke individuele chauffeur van op afstand evalueren.

De nieuwe STRALIS wordt geproduceerd in de Iveco-fabriek van Madrid, Spanje, waar de hoogste standaard op het vlak van productiekwaliteit wordt nageleefd.