Persbericht

New Iveco Stralis HI-WAY

IVECO INTRODUCEERT DE NIEUWE STRALIS HI-WAY

Nieuwe normen op het vlak van efficiëntie, kwaliteit en waarde voor de klant

·         Lagere ‘cost of ownership’

·         Lager brandstofverbruik

·         Euro VI-motoren met unieke HI-eSCR-technologie

·         Cabine met verbeterde ergonomie, comfort en design

·         Geavanceerde verkeersveiligheidsfuncties

·         Nieuwe hulpmiddelen voor operationeel beheer

Iveco introduceert vandaag de STRALIS Hi-Way, de nieuwe generatie van zijn gamma zware vrachtwagens. De nieuwe STRALIS vormt zowel voor de huidige als voor de toekomstige markt van de zware vrachtwagens een bijzonder competitief aanbod in de transportsector.

Het voertuig munt uit in doeltreffendheid, kwaliteit en waarde voor de klant en beantwoordt dankzij de ultraschone emissies aan de hoge eisen van Iveco op het vlak van duurzame mobiliteit.

Met de nieuwe STRALIS Hi-Way versterkt Iveco zijn strategie om de ‘total cost of ownership’ (TCO) voor de klant zo laag mogelijk te houden. De STRALIS Hi-Way biedt een lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten, een hogere betrouwbaarheid en kwaliteit, betere ergonomie en comfort voor de chauffeur in de cabine en een geoptimaliseerd operationeel beheer.

Alessandro Mortali, Senior Vice President van Heavy Range bij Iveco, verklaarde naar aanleiding van de introductie: “De nieuwe STRALIS realiseert op alle belangrijke kostenposten maximale besparingen. Hierdoor daalt de ‘total cost of ownership’ voor de tien vaakst uitgevoerde missies met het voertuig in sommige gevallen met 4 %.”  

Enzo Gioachin, Senior Vice President Sales and Marketing bij Iveco, voegde daar aan toe: “De huidige economische toestand is een van de meest kritieke waarmee onze industrie ooit werd geconfronteerd. Met de introductie van de nieuwe STRALIS gaan we tegen deze negatieve trend in. Ons pakket biedt de juiste combinatie van innovatie, verbeterde diensten en rechtstreekse kostenvoordelen voor onze klanten”.

De STRALIS Hi-Way is uitgerust met bijzonder innovatieve nieuwe motortechnologie – waaronder de gepatenteerde HI-eSCR die FPT Industrial voor Euro VI ontwikkelde – en beantwoordt daardoor aan de recentste emissienormen zonder dat dit ten koste gaat van de winst die op het vlak van de brandstofefficiëntie werd geboekt.

De STRALIS Hi-Way is bovendien uitgerust met een grondig hertekende cabine, geavanceerde en geïntegreerde telematicasystemen, betere servicetools voor de klant en de allernieuwste verkeersveiligheidstoepassingen.

De nieuwe generatie onderging uitgebreide kwaliteits- en betrouwbaarheidsaudits in de vorm van meer dan 6 miljoen kilometer duurzaamheidstests en meer dan 11 miljoen kilometer tests in reële verkeersomstandigheden.

De nieuwe STRALIS wordt geassembleerd in de productievestiging van Iveco voor zware vrachtwagens in het Spaanse Madrid. Deze vestiging werd onlangs nog bekroond met een zilveren medaille in het prestigieuze World Class Manufacturing (WCM)-programma, een van de hoogst haalbare resultaten. Dit programma spitst zich toe op de eliminatie van afval en verliezen en bestaat onder meer uit een internationale objectieve audit van 20 punten in verband met de organisatie van de werkplek, kwaliteit, onderhoud en logistiek.

Nieuwe STRALIS Hi-Way: kort overzicht van de belangrijkste innovaties 

De nieuwe STRALIS wordt aangedreven door Cursor FPT Industrial-motoren, die garant staan voor een laag brandstofverbruik en uitstekende prestaties. Dankzij de toepassing van het unieke High Efficiency SCR (HI-eSCR) katalysatorsysteem, dat door FPT Industrial werd ontworpen, gepatenteerd en geproduceerd, is de nieuwe STRALIS de enige zware vrachtwagen op de markt die zonder EGR-technologie de Euro VI-grenswaarden voor de emissies haalt. Deze exclusieve oplossing liet Iveco niet alleen toe om het nabehandelingssysteem van de uitlaatgassen te vereenvoudigen, maar ook om dezelfde ‘body-in white’ van de bestaande cabine toe te passen, aangezien de motor met HI-eSCR geen extra koeling nodig heeft.

HI-eSCR biedt de klanten van Iveco talrijke voordelen, zoals een lager gewicht, een lager brandstofverbruik en een grotere duurzaamheid dankzij een minder complexe maar toch bijzonder efficiënte technologie.

De zorgvuldig hertekende cabine van de STRALIS Hi-Way met betere ergonomie en comfort vormt het resultaat van de nauwe samenwerking met de verdelers en de klanten. Bij de externe restyling van de cabine spitste men zich vooral toe op de verbetering van de aërodynamische eigenschappen – en daardoor het brandstofverbruik - van het voertuig. De vernieuwde cabine kreeg dan ook onder meer een nieuwe centrale radiatorgrille en vernieuwde 'luchtdeflectoren' en een nieuw bumperdesign. 

De nieuwe STRALIS biedt een allround oplossing voor transportdiensten voor alle activiteiten en behoeften van fleetmanagers. Het al brede aanbod op dat vlak wordt nu nog uitgebreid met de unieke ‘Driving Style Evaluation’-functie; IVECONNECT, een exclusief systeem van IVECO dat in één enkel apparaat diensten op het vlak van infotainment, navigatie, rijhulp en fleetmanagement samenbrengt, en de IVECONNECT FLEET-functie voor fleetmanagement.

De STRALIS Hi-Way is uitgerust met de meest geavanceerde elektronische systemen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, zoals EBS met de remhulpfunctie, de rijstrookassistent, ESP, adaptieve cruisecontrol, dagrijverlichting, de nieuwe aandachtsondersteuningsfunctie voor de chauffeur en het geavanceerde noodremsysteem.

DE STIJL VAN DE STRALIS HI-WAY

De ‘Hi-Way of life’ is de nieuwe manier om alle voordelen van het voertuig op het vlak van comfort en diensten voor de chauffeur en op het vlak van commerciële rendabiliteit voor de klant te ervaren.

Lanceringsthema: ‘Working on the Hi-Way’

Iveco koos voor de bekende rocksong ‘Working on the Hi-Way’ van Bruce Springsteen als soundtrack bij het lanceringsevenement en als slogan voor de lancering van de nieuwe STRALIS.

Lanceringskleur: oranje

Iveco koos samen met het Fiat Style Center oranje als kleur voor de STRALIS Hi-Way. Op die manier worden het temperament, de elegantie en het uitmuntende karakter van het nieuwe voertuig van Iveco extra in de verf gezet. Dit oranje werd al voor andere bekende voorwerpen gebruikt, zoals de Brionvega radiokubus en de Artemide Nesso lamp. De nieuwe Iveco STRALIS Hi-Way is dan ook heel representatief voor de band die de onderneming heeft met de traditie van voortreffelijk Italiaans design.

Lanceringscampagne

Van september tot het einde van het jaar zal de lancering van de nieuwe STRALIS Hi-Way gepaard gaan met een communicatiecampagne in verschillende media op alle belangrijke Europese markten. Naast de informatie die via de dagblad- en de gespecialiseerde pers zal worden verspreid, zal Iveco een specifieke website voor de nieuwe STRALIS aanmaken en al het nieuws over de nieuwkomer regelmatig updaten op de belangrijkste sociale netwerken zoals Facebook, YouTube, Twitter, Flickr, die ook steeds vaker door vrachtwagenchauffeurs worden gebruikt.

NIEUWE STRALIS HI-WAY: ACHTERGROND EN TECHNISCHE INFORMATIE

Hi-Profitability: de laagste ‘cost of ownership’ over de volledige levenscyclus

Bij de keuze van technische oplossingen in zijn producten laat Iveco zich in de eerste plaats leiden door de behoeften van zijn klanten. Iveco mikte bij de ontwikkeling van het voertuig dan ook op een zo laag mogelijke 'Total Cost of Ownership’ (TCO).

Bij het beheer van een zware truck die op internationale routes wordt ingezet, worden de kosten door verschillende elementen bepaald: de investeringswaarde (8 %), de onderhouds- en reparatiekosten van het voertuig (5 %), het brandstofverbruik (36 %), de kosten voor de chauffeur (33 %) en de wegentol en belastingen (18 %).

Bij de ontwikkeling van het nieuwe product en het dienstenaanbod ging de grootste aandacht naar het minimaliseren van iedere afzonderlijke kostencomponent, zodat optimaal kon worden ingespeeld op de behoeften van een steeds competitievere markt.

Iveco kan op basis van een combinatie van de kwaliteit van het voertuig en een reeks geïntegreerde diensten, waaronder geprogrammeerde bijstand, fleetmanagement en rijopleidingen voor een zuinige rijstijl, in bepaalde gevallen de TCO met 4 % verlagen. Dit cijfer heeft betrekking op een internationale missie met een STRALIS Hi-Way-trekker over een gemiddelde afstand van 130.000 kilometer per jaar over een periode van vier jaar.

Het brandstofverbruik is de belangrijkste kostenfactor die de waarde van de TCO bepaalt. De nieuwe STRALIS wordt met een nieuwe generatie oplossingen op pad gestuurd die gebaseerd zijn op de ECOSTRALIS-technologieën die al in het vorige gamma werden toegepast en die garant staan voor een uitstekende brandstofefficiëntie. Samen laten deze oplossingen in sommige gevallen een brandstofbesparing van 10 % toe.

Van de oplossingen die al in het vorige gamma werden toegepast, willen we in ieder geval nog eens de aandacht vestigen op:

-       de ECOSWITCH, die de topsnelheid begrenst en de prestaties van de aandrijflijn optimaliseert in verhouding tot het brutogewicht van het voertuig;

-       de ECOFLEET-modus, een unieke instelling binnen de EUROTRONIC-transmissie, die niet-efficiënt rijgedrag voorkomt door het manueel schakelen op bepaalde momenten te beletten;

-       het TPMS (Tyre Pressure Monitoring System)-systeem, dat de bandenspanning meet en op die manier niet alleen het brandstofverbruik helpt te drukken, maar ook bijdraagt tot de veiligheid van het voertuig;

-       de banden met lage rolweerstand;

-       de geoptimaliseerde aandrijfasverhouding in functie van de missie en de banden.

De zoektocht naar een maximale efficiëntie van een voertuig is een proces van continue verbetering, waarbij ook geavanceerde en gebruiksvriendelijke hulpmiddelen worden gebruikt, zoals de 'Rijstijlevaluatie', een instrument dat de chauffeur toelaat om zijn rijgedrag in realtime te verbeteren.

Het idee dat aan de basis ligt van deze oplossing, werd geboren uit het besef dat een efficiënte rijstijl 5 tot 12 % brandstofbesparing kan opleveren - een resultaat dat met geen enkele technologische oplossing kan worden bereikt. Om de prestaties van de chauffeur te verbeteren, verwerkt het systeem de gegevens die worden verzameld door de motor, het voertuig en het gps-systeem via een geavanceerd algoritme dat door Iveco werd ontwikkeld. Op basis hiervan worden twee types feedback in realtime beschikbaar gesteld:

-        een evaluatie van de rijstijl, die op het beeldscherm wordt weergegeven in de vorm van duidelijke en intuïtieve grafische elementen;

-        voorstellen om het brandstofverbruik te verlagen, die ook op het instrumentenpaneel worden weergegeven.

Als dit programma bovendien met het IVECONNECT FLEET-systeem verbonden is, laat dit programma de fleetmanager toe om de prestaties van iedere individuele chauffeur te evalueren. Het IVECONNECT FLEET-systeem laat een continue monitoring toe van chauffeurs, voertuigen en andere variabelen tijdens de transportactiviteiten. De mogelijke integratie van gegevens in het managementsysteem van de klant laat ook een optimalisatie en automatisering van logistieke taken toe, waarmee ook aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Hi-Design en aerodynamica: het nieuwe voorgedeelte

De nieuwe STRALIS beschikt over een opvallende cabine – die in de eerste plaats werd ontworpen om de luchtweerstandscoëfficiënt zoveel mogelijk te beperken. Algemeen gesteld wordt de styling van de nieuwe cabine gekenmerkt door een opvallende radiatorgrille en hertekende luchtdeflectoren, een nieuw bumperprofiel, een nieuwe zonneklep aan de buitenkant met ledlichten, nieuwe lichtblokken met led dagrijverlichting (Daytime Running Lights of DRL) en xenon koplampen.

De aerodynamische eigenschappen van een voertuig behoren tot de meest kritieke factoren bij de bepaling van de energie-efficiëntie: bij een snelheid van 85 km/u wordt 40 % van de brandstof gebruikt om de luchtweerstand te overwinnen. In vergelijking met de vorige STRALIS wist Iveco de Cx-waarde van zijn jongste model met 3 % te verbeteren. Hierdoor is de cabine niet alleen stiller voor de chauffeur, maar springt de truck ook veel zuiniger om met de brandstof over lange afstanden, wat door de operator zeker op prijs wordt gesteld.

Hi-Comfort en ergonomie: de nieuwe cabines

De klant heeft voor de cabine van de STRALIS de keuze uit twee breedten: de premium Hi-Way cabine (2.500 mm breed), die werd ontworpen met het oog op een maximaal comfort voor langeafstandsmissies voor solo chauffeurs of teams van twee chauffeurs. Van dit topmodel cabine wordt een sleeper cab versie met een hoog en een met een laag dak aangeboden. Daarnaast is er een middelgrote cabine (2.300 mm breed) verkrijgbaar als sleeper cab Hi-Road (met een middelhoog of een laag dak) of als day-cab Hi-Streetmodel met een laag dak.

Alle cabines ondergingen een ingrijpende facelift en werden opnieuw ontworpen rond de chauffeur: ze bieden dan ook een uitzonderlijke ergonomie, comfort, veiligheid en infotainment. Dit helpt om een optimale werkomgeving te creëren, waar de nadruk op een maximale productiviteit ligt.

Bovenaan het STRALIS-gamma vinden we de Hi-Way versie met hoog dak voor nationale en internationale missies over lange afstanden. Deze versie beschikt over meer dan 10 m³ interieurruimte. Het interieur van de cabine werd volledig opnieuw ontworpen: het nieuwe ergonomische en functionele dashboard, dat onder meer opvalt door de zorg die aan de details werd besteed, werd ontworpen met behulp van hoogwaardige niet-reflecterende materialen, die aangenaam aanvoelen.

De bedieningselementen kregen een nieuwe plaats rond het dashboard en de centrale zone, zodat ze gemakkelijk afleesbaar en bereikbaar zijn. Op die manier staan ze garant voor een maximale veiligheid. De opbergvakken werden uitgebreid, zodat de chauffeur over een grotere capaciteit beschikt en hij zijn documenten, tablet, wegenkaarten of gereedschappen altijd bij de hand heeft.

De nieuwe STRALIS werd met het oog op een nog hoger comfortniveau voor de chauffeur ook uitgerust met een nieuwe verluchte en verwarmde zetel met een ingebouwde in de hoogte instelbare veiligheidsgordel.

De levenskwaliteit aan boord is van essentieel belang voor al wie lang onderweg is. Om die reden werden alle uitrustingsitems van het voertuig zo ontworpen, dat ze de chauffeur tijdens de rit zoveel mogelijk comfort bieden. Dat gaat van het nieuwe stuur met de geïntegreerde bedieningselementen voor de telefoon tot het IVECONNECT-systeem met radio hi-fi en een touchscreen display, waarmee ook de ‘Driving Style Evaluation’-functie, het navigatiesysteem en geavanceerde telematicasystemen kunnen worden bediend.

In de slaapzone is onderaan het nieuwe 'High Comfort’-bed opgesteld, dat 80 cm breed en meer dan 2 m lang is. Het is uitgerust met houten latten, een supercomfortabele matras en een rugleuning die omhoog kan worden gekanteld. Operators die extra flexibiliteit in de cabine wensen, kunnen een meerdelig bed bestellen, dat in het midden tot een handige tafel kan worden opgevouwen. In de versie met een hoog dak kan het bovenste bed dankzij het kantelmechanisme met luchtveren gemakkelijk worden opengeklapt. Daardoor kan het snel en gemakkelijk tegen de achterwand worden opgeplooid, waardoor de beschikbare ruimte in de cabine kan worden gemaximaliseerd. De geluidsisolatie werd nog verbeterd, zodat chauffeurs die urenlang achter het stuur zitten, toch van een meer comfortabele werkomgeving kunnen genieten.

Iveco bouwde ook een extra airconditioningsysteem in het dak in, dat er op een stille en energie-efficiënte manier voor zorgt dat de juiste temperatuur in de cabine op peil wordt gehouden wanneer de motor uitgeschakeld is.

De sleeper cab is uitgerust met twee ruime verlichte opbergvakken, die zowel van binnen als van buiten bereikbaar zijn. Daarnaast zijn nog twee externe opbergruimten beschikbaar, waar de chauffeur zijn gereedschappen en zijn werkkledij in kwijt kan. De koelkast is nu ook uitgerust met een handig flessenrek. Voor langere missies kan een grote koelkast met een capaciteit van meer dan 50 liter worden geïnstalleerd.

Ook het dashboard van de Hi-Road en Hi-Street cabine werd met het oog op een betere functionaliteit en ergonomie hertekend. Het nieuwe dashboard is symmetrisch opgebouwd en onderscheidt zich door zijn moderne design, zijn consequente kleurengebruik en het gebruik van hoogwaardige gebosseleerde materialen: dit alles zorgt ervoor dat in de interieuromgeving een aangename en ontspannen sfeer hangt.

Het gepolijste verchroomde logo van Iveco neemt een opvallende plaats in op het stuur en de schakelaars en bedieningselementen zijn zo opgesteld rond het dashboard en in de buurt van de chauffeur, dat ze maximaal zichtbaar en bereikbaar zijn. In het midden van het dashboard is een comfortabel en ruim open opbergvak voorzien, evenals twee gesloten laden voor kleine spullen en twee handige bekerhouders. Bovenaan bevindt zich een breed opbergvak voor documenten.

Hi-Technology en telematica: de on-board telematicasystemen

Bij de zoektocht naar meer efficiëntie wordt ook gebruikgemaakt van geavanceerde en gebruiksvriendelijke bedieningselementen die helpen om een productieve werkomgeving te creëren. De nieuwe STRALIS is meer bepaald uitgerust met IVECONNECT, het exclusieve systeem waarmee u infotainment, navigatie, rijhulpsystemen en geavanceerde fleetmanagementdiensten op een eenvoudige en geïntegreerde manier kunt beheren.

IVECONNECT is uitgerust met een 7” touchscreen dat in het dashboard is ingebouwd en vormt voor het overige een totaalpakket, compleet met radio, cd-speler, USB-aansluiting met iPod/iPhone- en MP3-functionaliteit, Bluetooth-aansluiting, bedieningselementen op het stuur en een AUX/video-aansluiting. Het systeem biedt toegang tot twee sets specifieke functies voor de chauffeur en de fleetmanager: IVECONNECT DRIVE en IVECONNECT FLEET.

IVECONNECT DRIVE omvat een navigatiesysteem, het ‘Driving Style Evaluation’-systeem, dat dienst doet als onboard rij-instructeur, en de Driver Attention Support veiligheidsvoorziening, die de chauffeur voor vermoeidheid en slaperigheid behoedt.

Dezelfde touchscreen-interface vormt ook de terminal voor de geavanceerde IVECONNECT FLEET fleetmanagementdiensten – een nieuw systeem dat de locatie van het voertuig met behulp van geavanceerde features monitort en diverse mogelijkheden biedt op het vlak van gegevensintegratie in de logistieke systemen van de onderneming.

Het systeem kan ook messagingdiensten tussen het operationele centrum en de chauffeur, rijtijden en rijpauzes beheren: door de interactie tussen de chauffeur, het voertuig en het operationele centrum kan men alle voertuigen beheren en in realtime de tijden, het brandstofverbruik, de gps-locatie en de verwachte rijtijden controleren. Op die manier kunnen ook de wettelijke verplichtingen met betrekking tot het lossen automatisch worden beheerd en kunnen de gegevens van de tachograaf en de kaarten van de chauffeurs worden beheerd en bewaard.

De IVECO FLEET MANAGEMENT-diensten zijn beschikbaar voor alle voertuigen en worden gerund in samenwerking met QUALCOMM®, een wereldwijde marktleider in deze sector.

Hi-Efficiency: laag brandstofverbruik en uitstekende prestaties

Voor de aandrijving van de nieuwe STRALIS heeft de klant de keuze uit drie varianten van de zescilinder lijnmotoren van Cursor FPT Industrial (8, 10 en 13 liter voor het Euro V-gamma en 9, 11 en 13 liter voor het Euro VI-gamma) en acht vermogensvarianten voor de dieselversies (van 310 tot 560 pk) en drie CNG-versies (van 270 tot 330 pk). Dit zijn motoren die weinig brandstof verbruiken en die toch uitstekend presteren, onder meer doordat het maximale koppel al bij heel lage toerentallen (vanaf 1.000 tpm) beschikbaar is. Doordat er minder moet worden geschakeld, leidt deze flexibiliteit tot een hoge efficiëntie en een hoog rijcomfort.

De uitzonderlijke autonomie van het voertuig wordt gegarandeerd door brandstoftanks met een maximale capaciteit van 1.400 liter. Alle aandrijflijnen zijn uitgerust met een decompressiemotorrem, die extra veiligheid biedt en helpt om de slijtage en de onderhoudskosten van het remsysteem zoveel mogelijk te beperken.

Bovendien zijn alle Euro VI-motoren uitgerust met een smoorklep aan de uitlaatzijde, die tot 30 % betere motorprestaties toelaat in vergelijking met de huidige Euro V-motoren. Dit systeem kreeg de naam Super Engine Brake (SEB). De motorrem is in het bedrijfsremsysteem en de extra INTARDER retarder geïntegreerd.

De effectieve hoge gemiddelde cilinderdruk en de hoge injectordruk zijn twee elementen die een essentiële rol spelen in de optimalisatie van de efficiëntie van het verbrandingsproces. Om die resultaten te bereiken, werden ingrijpende wijzigingen doorgevoerd in de architectuur van het carter en de cilinderkop. Die ingrepen leidden tot een grotere structurele stijfheid, een betere circulatie van het koelmiddel en een grotere nominale capaciteit.

Het Euro VI-motorengamma is uitgerust met een common rail injectiesysteem van de jongste generatie met een maximale injectiedruk tot 2.200 bar. Er werd ook een nieuwe elektronische regelunit ingebouwd voor het beheer van motorparameters en een nauwkeurige sturing van het nabehandelingssysteem van de uitlaatgassen. De nieuwe regelunit werd ontworpen met het oog op een zo compact mogelijke bouw en op de integratie van de functionaliteit van de motor, het SCR-systeem en de DPF-filter.

De motoren van de Cursor Euro VI-reeks, die dankzij de toepassing van een turbolader met variabele geometrie een bijzonder hoge koppelwaarde halen, onderscheiden zich door het gebruik van een elektronische regelunit, die de reactietijden van de belasting bij lage toerentallen helpt te optimaliseren en de efficiëntie van de motorrem helpt te verhogen.

Teneinde een zo laag mogelijke milieu-impact te verzekeren werden de motoren van de Euro V-reeks voorzien van een aanzuigsysteem in een gesloten circuit - een kenmerk dat ook voor de Euro VI-reeks behouden werd. Bovendien werden heel krachtige oliescheidingsystemen geïntroduceerd, die de verspreiding van oliedamp in de voorbij stromende gassen van de motor moeten voorkomen en op die manier het risico op verontreiniging van de DPF-filter zoveel mogelijk moeten beperken.

Dankzij het programma voor optimalisering van het verbrandingsproces, werden de emissies van stofdeeltjes uit de motoren al beperkt. Hierdoor hoeft de DPF-filter niet geforceerd te worden geregenereerd - met alle gunstige gevolgen van dien op het vlak van brandstofverbruik en periodieke onderhoudsbeurten.

Aangezien alleen schone en gefilterde lucht naar de motor wordt gevoerd in plaats van gerecirculeerde uitlaatgassen, wordt de slijtage bovendien op heel lage niveaus gehouden en kunnen olieverversingen langer worden uitgesteld. In sommige gevallen bedragen de onderhoudsintervallen 150.000 km.

Deze aspecten hebben ook bijzonder gunstige gevolgen voor de werkingskosten en de stilstandtijden van de voertuigen ten gevolge van geplande onderhoudsbeurten. De voordelen kunnen in de volgende punten worden samengevat:

  • verhoogde betrouwbaarheid;
  • hoger vermogen zonder dat daarvoor een ingewikkeld luchtbeheersysteem onontbeerlijk is;
  • lagere werkingskosten ten gevolge van de lagere slijtage van de motor en de lange onderhoudsintervallen (tot 150.000 km);
  • eenvoudig en compact ontwerp voor zowel de motor als het High Efficiency nabehandelingssysteem met een lager gewicht en minder hindernissen.

Hi-Performance: het High Efficiency SCR-systeem

Het nieuwe STRALIS Euro VI-motorengamma wordt gekenmerkt door een hogere cilinderinhoud en koppel bij een ongewijzigd gebleven brandstofverbruik. De motoren onderscheiden zich ook door hun exclusieve HI-eSCR-systeem, een gepatenteerde oplossing van FPT Industrial die het technologische summum vertegenwoordigt bij zware dieselmotoren.

De Euro VI-emissienormen kunnen worden bereikt door het gebruik van het SCR (Selective Catalytic Reduction)-systeem, al dan niet in combinatie met het EGR (Exhaust Gas Recirculation)-systeem. Met het EGR-systeem kunnen de NO-emissies in de verbrandingskamer worden beperkt via de recirculatie van de uitlaatgassen. Hierdoor worden echter meer roetdeeltjes gevormd en wordt de efficiëntie van het verbrandingsproces nadelig beïnvloed. Door de hogere emissies van roetdeeltjes uit de motor is een regelmatige geforceerde regeneratie van de DPF-filter noodzakelijk.

FPT maakte evenwel een andere keuze en besliste om de efficiëntie van de motor te verhogen en de productie van roetdeeltjes tijdens het verbrandingsproces te verminderen door geen gebruik te maken van gerecirculeerde uitlaatgassen. De overblijvende roetdeeltjes worden in de DPF-filter gereduceerd, terwijl de stikstofoxiden in het uitlaatsysteem worden gereduceerd. Deze aanpak leidt niet alleen tot een lager brandstofverbruik, maar ook tot hogere prestaties en een grotere betrouwbaarheid.

Het High Efficiency SCR-systeem van FPT Industrial kan het stikstofoxidegehalte met meer dan 95 % terugdringen. De nabehandelingstechnologie van FPT Industrial voor Euro VI-voertuigen is uniek en exclusief, aangezien ze beantwoordt aan de strenge limieten voor de emissie van stikstofoxide dankzij het enkelvoudige katalysatorsysteem en het feit dat de uitlaatgassen niet hoeven te worden gerecirculeerd. Het systeem omvat meer bepaald:

-       dieseloxidatiekatalysator (DOC)

-       passieve dieselroetfilter (DPF)

-       metermodule voor AdBlue

-       AdBlue-mengsysteem

-       selectieve katalysator (SCR)

-       Clean Up Catalyst (CUC)

Het systeem is ten slotte uitgerust met een netwerk van geïntegreerde sensoren die de emissies van stikstofoxides en mogelijke te hoge NH3-niveaus (ammoniak) monitoren.

Dankzij de bijzonder hoge efficiëntie van het HI-eSCR-katalysatorsysteem is de nieuwe STRALIS het enige zware voertuig op de markt dat zonder EGR aan de Euro VI-normen beantwoordt.

Dit systeem biedt belangrijke voordelen ten opzichte van de concurrentie:

  • kleinere afmetingen en lager gewicht (slechts één NOx-behandelingssysteem in plaats van twee);
  • geoptimaliseerd verbrandingsproces (efficiënter en zuiniger);
  • lagere productie van roetdeeltjes (en daardoor actieve regeneratie van de DPF-filter in uitzonderlijke gevallen);
  • extra koeling niet nodig (minder verspreide energie door de lagere temperaturen);
  • uitstekende waarden voor vermogen en koppel in vergelijking met de concurrentie.

Hi-Safety: veiligheid gaat mee

De chauffeur van een STRALIS kan op een efficiënt en betrouwbaar remsysteem rekenen. Het EBS-systeem beschikt nu ook over de remhulpfunctie, waardoor nog sneller en doeltreffender kan worden geremd.

De geavanceerde veiligheidssystemen zijn van essentieel belang voor de bescherming van de chauffeur, het voertuig en de lading. De nieuwe STRALIS staat garant voor veiligheid op de weg en zorgt ervoor dat er meer ontspannen en productiever kan worden gewerkt.

Op het nieuwe voertuig zijn de volgende veiligheidssystemen beschikbaar:

Electronic Braking System (EBS; elektronisch remsysteem). In het EBS zijn ook de ABS (Antilock Braking System; antiblokkeersysteem)-, de ASR (Acceleration Slip Regulation; antislipregeling)- en de EBL (Electronic Brake Limiter; elektronische rembegrenzer)-functies geïntegreerd. Bij dit systeem worden de werking van de motorrem en van de Intarder samen automatisch geactiveerd, zodat er efficiënter kan worden geremd en de slijtage van de gewone remmen kan worden beperkt. Het systeem verzekert op die manier korte remwegen en een gelijkmatige slijtage van de remblokken.

Electronic Stability Program (ESP; elektronisch stabiliteitsprogramma). Het ESP-systeem schiet in actie op het moment dat het voertuig glijdt en past het motorvermogen en de remkracht op ieder afzonderlijk wiel aan, zodat de positie van het voertuig wordt gestabiliseerd. Het systeem is zowel doeltreffend bij plotse afwijkingen van de rijlijn als voor het corrigeren van overstuur- of onderstuursituaties, die kunnen ontstaan wanneer een bocht op een verkeerde manier wordt benaderd.

Hill Holder. Dit is een rijhulpsysteem dat wordt gebruikt wanneer er op een heuvel wordt weggereden. Het voorkomt dat het voertuig achteruitrolt op het moment dat het rempedaal wordt losgelaten. Dankzij deze oplossing is het mogelijk om op een veilige manier op een helling weg te rijden, zonder dat de koppeling gaat slippen of zonder dat de banden al te zeer slijten.

Adaptive Cruise Control (ACC; adaptieve cruisecontrol). Adaptieve cruisecontrol is een intelligent systeem dat een constante kruissnelheid aanhoudt die vooraf door de chauffeur werd ingesteld. Het systeem merkt ook wanneer het voertuig te dicht in de buurt van de voorligger komt. Indien de veilige afstand niet behouden blijft, worden de motorrem, de Intarder en de bedrijfsrem automatisch geactiveerd.

Advanced Emergency Braking System (AEBS; geavanceerd noodremsysteem). Dit systeem, dat verkrijgbaar is op voertuigen met de Euro VI-motor, waarschuwt de chauffeur voor de mogelijkheid van een aanrijding en activeert automatisch de remsystemen, teneinde de aanrijding te voorkomen of om de snelheid van de aanrijding te beperken.

Lane Departure Warning System (LDWS; waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook). Dit systeem laat een pieptoon horen zodra het voertuig over de strepen tussen de rijstroken rijdt zonder dat de richtingaanwijzers werden ingeschakeld. Dit systeem is heel doeltreffend in het voorkomen van ongevallen ten gevolge van verstrooidheid of slaperigheid.

Driver Attention Support (aandachtsondersteuning voor de chauffeur). Dit systeem monitort voortdurend het aandachtsniveau van de chauffeur. Het verwerkt de bewegingen van de besturing en waarschuwt de chauffeur met een geluids- en een visueel signaal zodra het een toestand van slaperigheid detecteert.

Xenon koplampen. De Xenon koplampen verbeteren het zicht van de chauffeur en zorgen voor een ontspannen en veilige rijstijl.

Dagrijverlichting. De lichten kunnen blijven branden, waardoor het voertuig zelfs overdag duidelijker zichtbaar is in het verkeer. Dit systeem is verkrijgbaar met xenon- en met traditionele koplampen.

Hi-Reliability: kwaliteit, hoge betrouwbaarheid van de onderdelen, lage onderhoudskosten

De nieuwe STRALIS wordt in de fabriek van Madrid geassembleerd in overeenstemming met de World Class Manufacturing (WCM)-principes. Deze werden jaren geleden al geïntroduceerd in het productiesysteem van de Fiat Industrial Group, die hiermee koos voor een van ’s werelds hoogste productiestandaarden. WCM is een geïntegreerd model dat de organisatie van een fabriek als een geheel bekijkt en heel veel aandacht besteedt aan het beheer van milieuaspecten door productieafval zoveel mogelijk te elimineren.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe STRALIS werd zoveel mogelijk nadruk gelegd op kwaliteitsaspecten. In vergelijking met de productie van eerdere versies van het voertuig werd het aantal kwaliteitscontroles met 40 % opgevoerd. De nieuwe functies, de materialen die worden gebruikt en de ontwikkelingsprocessen ondergingen de strengste kwaliteitscontroles. Daarbij werden zelfs experimentele fleets samengesteld met voertuigen waarop talrijke betrouwbaarheidstests werden uitgevoerd. De testvoertuigen legden in totaal 6 miljoen kilometer af in bijzonder zware omstandigheden, waar hun uithouding werd gecontroleerd, en 11 miljoen kilometer in normale werk- en rijomstandigheden, waar de betrouwbaarheid op de weg werd getest. Sommige van deze testritten werden door klanten uitgevoerd.

De cabine van de nieuwe STRALIS kreeg een dikke coating die door middel van cataforese werd aangebracht, zodat ze haar uitstekende kenmerken op lange termijn kan behouden. De componenten van het chassis ondergingen hoogwaardige oppervlaktebehandelingen. Klanten die dat willen, kunnen op de onderzijde van het chassis een beschermende waslaag laten aanbrengen die de slijtage nog meer tegengaat. Al deze wijzigingen leiden tot een hogere betrouwbaarheid en lagere onderhoudskosten.

De klant heeft bij de nieuwe STRALIS de keuze uit drie verschillende transmissietypes: een handgeschakelde transmissie (9 en 16 versnellingen), een geautomatiseerd EUROTRONIC-systeem met een geïntegreerde hendel op de schakelaar van het stuur en een zestrapsautomaat. Alle transmissies zijn heel betrouwbaar en zijn goedkoop in onderhoud. De versnellingen werden geoptimaliseerd met het oog op een maximale productiviteit en efficiëntie van het voertuig. De handgeschakelde transmissies zijn nu nog gebruiksvriendelijker dankzij de toepassing van het ‘servo-shift’-systeem, dat garant staat voor meer rijcomfort.

De geautomatiseerde EUROTRONIC transmissies van ZF met 12 versnellingen bieden niet alleen meer comfort, maar ook nog aanzienlijke voordelen op het vlak van de 'cost of ownership'. Zo kiest de automatische logica de ideale snelheid op basis van de principes van een zuinige rijstijl, waardoor de transmissie nooit boven zijn toeren draait en waardoor de slijtage van de koppeling, het geluid en het brandstofverbruik worden beperkt. Klanten die dat willen, kunnen de handgeschakelde en geautomatiseerde transmissies met een hydrodynamische INTARDER retarder laten uitrusten, die de efficiëntie van het remsysteem nog vergroot en het verbruik van frictiemateriaal van de remmen beperkt.

De automatische transmissie van Allison garandeert een optimale efficiëntie van de transmissie van de bewegingen bij toepassingen waarin het voertuig regelmatig moet stoppen en opnieuw starten (bv. vuilniswagen, recyclage of distributiediensten). De geïntegreerde omzetter is een hydraulische koppeling die niet aan slijtage onderhevig is.

De verschillende types assen waarmee de nieuwe STRALIS verkrijgbaar is, zorgen ervoor dat het voertuig perfect geschikt is voor de opdracht van de klant. De maximale toelaatbare belasting van de voorassen bedraagt 9 ton. De standaard achterassen zijn van het enkelvoudige reductietype en hebben een maximale toelaatbare belasting van 13 ton. Er zijn ook achterassen met een differentieelvergrendeling en dubbele reductie (centraal en op naven) verkrijgbaar. Er zijn achterasverhoudingen verkrijgbaar van 2.64 tot 5.29, zodat het voertuig voor iedere behoefte en voor iedere locatie bijzonder efficiënt kan worden ingezet.

Het gamma wordt aangevuld met voertuigen met drie of vier vaste of ophefassen, als optie verkrijgbare zelfsturende assen en met enkele of dubbele wielen. Het frame is gemaakt met zijbalken, dubbele flessenhals en balken met een C-doorsnede van hoogwaardig staal. De dikte bedraagt 6,7 of 7,7 mm - afhankelijk van de wielbasis en van het model.

De STRALIS kan met verschillende veringsystemen worden uitgerust: parabolisch, pneumatisch achteraan, pneumatisch rondom. De parabolische veringen zijn licht en bieden altijd een uitstekend rijcomfort - ongeacht hoe zwaar de truck geladen is. De luchtveringen zijn voorzien van het ECAS geautomatiseerde positiecontrolesysteem (Electronically Controlled Air Suspension), dat de hoogte van het frame tijdens het rijden op een constant niveau houdt en de hoogte tijdens het laden, lossen en koppelen van de oplegger aanpast.

Hi-Services: bijstand en financiële diensten

De Iveco-diensten zijn bij alle Iveco-verdelers verkrijgbaar:

-       NON STOP ASSISTANCE (ANS24): het Iveco Customer Centre is 24 uren per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Daar kunt u rekenen op 80 operators die in 10 talen de nodige ondersteuning verlenen en indien gewenst contact opnemen met het dichtstbijzijnde servicepunt. Zij helpen de klant om zijn voertuig zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Met de IVECONNECT-technologie krijgt u zelfs onmiddellijk toegang tot deze dienst: met één enkele klik op het scherm in het dashboard kunt u alle nodige activeringsdetails naar het Iveco Customer Centre sturen;

-       ELEMENTS: biedt een breed gamma op maat gemaakte bijstandsprogramma’s waarmee de klant zijn voertuig in een perfecte staat kan houden. ELEMENTS biedt gespecialiseerde en hoogwaardige diensten die erop gericht zijn om de werkingskosten van de STRALIS tijdens zijn lange levensduur zo laag mogelijk te houden;

-       IVECO ORIGIN PARTS: de STRALIS biedt levenslang uitstekende prestaties wanneer er 100 % originele ORIGIN onderdelen van Iveco worden gebruikt. Zij vormen het resultaat van een zorgvuldige selectie van materialen en leveranciers en specifieke en strenge producttests. Iveco maakt gebruik van een efficiënt en geavanceerd leverings- en verdeelsysteem van originele onderdelen, waarbij in eender welk land dag en nacht binnen de 24 uur kan worden geleverd.