Persbericht

Iveco toont het volledige gamma van de meermaals bekroonde New Daily Euro 6 op het Autosalon van Brussel 2017
​Het uitzonderlijk ruime Iveco New Daily Euro 6-gamma, de perfecte partner voor transportondernemingen die willen groeien, zal te zien zijn op het 95ste Autosalon van Brussel van 14 tot 22 januari.

Iveco houdt op 13 januari om 11:40 uur een persconferentie op zijn stand in Hal 3. 


Iveco toont op het Autosalon zijn bekroonde New Daily Euro 6. Het richt de spots op de voortreffelijke veelzijdigheid die het voertuig biedt, dankzij het ruimste aantal beschikbare modellen en configuraties. De beurs, die plaatsvindt in Brussels Expo, focust op lichte bedrijfsvoertuigen, personenwagens en motoren. 

De New Daily Euro 6 is de recentste telg in een productfamilie die sinds lang de toon aangeeft in het lichte vrachtvervoer. Door de jaren heen verwierf de Daily een welverdiende reputatie door innovatie, kracht en een grote klantentevredenheid. Met zijn business-instinct slaagde hij er de voorbije 40 jaar in om vooruit te lopen op de behoeften van transportondernemingen. De New Daily Euro 6 blijft trouw aan zijn erfgoed als sterk presterend voertuig met een unieke robuustheid, veelzijdigheid en levensduur, en introduceert tegelijk tal van nieuwe systemen en functies die van hem de beste partner maken voor transportondernemingen die willen groeien. 

De New Daily Euro 6 bouwt voort op het succes van de in 2014 gelanceerde New Daily, die verkozen werd tot “International Van of the Year 2015” en over de hele wereld in de prijzen viel: van Duitsland, waar hij werd uitgeroepen tot “Best Commercial Vehicle up to 3.5 ton” en “Best KEP Transporter 2015”, en de Daily Hi-Matic de “Innovation Award for KEP Transporter 2015” won, tot Chili, waar hij de titel van “2016 Best Commercial Vehicle” in de wacht sleepte. 
De New Daily Euro 6 zette dat succesverhaal voort met voor het 3de jaar op rij de titel van “Large Van of the Year” tijdens de What Van? Awards 2017. Hij werd door de jury geprezen om zijn connectiviteitspakket en de automatische Hi-Matic-versnellingsbak.De New Daily Euro 6: de beste partner voor de transportsector 

De New Daily Euro 6 levert de topprestaties die klanten nodig hebben om hun opdrachten efficiënt en betrouwbaar uit te voeren door zijn business-instinct toe te passen op geavanceerde motor- en versnellingsbaktechnologie. Het nieuwe motorengamma biedt meer vermogen en koppel, maar verkleint tegelijk de impact van de Daily op het milieu dankzij een lage uitstoot. 

De New Daily Euro 6 voorziet in een comfortabele en professionele werkomgeving. Het nieuwe lederen stuurwiel, het exclusieve in blauw en zwart uitgevoerde dashboard, de blauwe zetelbekleding, en de nieuwe met stof beklede en met schuim gevoerde hoofdsteun creëren een hoogstaand comfort voor de chauffeur en de passagiers. Het functionele dashboard combineert een stijlvolle vormgeving met praktische en nuttige voorzieningen. Klanten kunnen genieten van de hoge geluidskwaliteit van de nieuwe DAB-radio, en mobiele apparaten inpluggen en opladen dankzij 2 USB-aansluitingen. Als optie is een inductieve oplader verkrijgbaar.  De cabine werd nog stiller dan in vorige modellen. Het geluidsniveau daalde met 4 decibel, waardoor de akoestiek en geluidsherkenning met 8% verbeterden. 

De New Daily Euro 6 is de veelzijdigste in zijn klasse met het ruimste gamma in de sector, dankzij een MTM van 3,5 tot 7,2 ton en een laadvolume van 7,3 m3 tot 19,6 m3. De grote verscheidenheid aan beschikbare uitvoeringen (bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine, chassis met cabine, chassis met dubbele cabine, naakt chassis, en ook een 4x4- en Minibus-versie) creëert een zeer ruime waaier aan mogelijkheden voor uiteenlopende opdrachten. Die uitstekende veelzijdigheid wordt nog verder uitgebreid met een nieuwe wielbasis van 5.100 mm voor het model van 7 ton, die de totale carrosserielengte van de uitvoeringen chassis met cabine maximaliseert en nog meer opbouwmogelijkheden creëert voor ombouwers.

De New Daily zorgt ook voor een lage Total Cost of Ownership (TCO) dankzij motoren die tot 8% minder verbruiken, tot 12% lagere onderhoudskosten, robuuste prestaties, een lange levensduur, een laag gewicht, en een uitstekend waardebehoud.De New Daily Hi-Matic Euro 6: klaar voor elke opdracht 

De New Daily Hi-Matic Euro 6 met in deze klasse unieke automatische 8 traps-versnellingsbak werd ontwikkeld voor absoluut rijplezier gecombineerd met alle voordelen voor de veiligheid, prestaties en productiviteit van zaken als een ergonomische, multifunctionele schakelhendel en een zelfaanpassende schakelstrategie. 

De Daily Hi-Matic Euro 6 heeft een karakteristiek radiatorrooster dat een horizontale lijn creëert die de koplampen met elkaar verbindt, en vloeiendheid geeft aan het design van het voertuig. Hij levert ongeëvenaarde prestaties in combinatie met de nieuwe 2,3-liter en 3,0-liter motoren, die tot 205 pk en 470 Nm aan koppel ontwikkelen – sterke prestaties die aansluiten bij de record-MTM van 7,2 ton. 

De New Daily Hi-Matic Euro 6 werd ontwikkeld om lang mee te gaan. De motor en versnellingsbak zijn beschermd en vereisen daardoor minder onderhoud. De verlengde onderhoudsintervallen en langere levensduur van de componenten die daarvan het gevolg zijn, zorgen voor tot 10% lagere onderhoudskosten in vergelijking met de modellen met manuele versnellingsbak.

Hij is ook voorzien van het nieuwe intelligente EcoSwitch PRO-systeem, dat exact weet wanneer het moet ingrijpen, zonder hulp van de bestuurder. Het systeem herkent of het voertuig al dan niet beladen is en vermindert automatisch het koppel wanneer dat mogelijk is, om brandstof te besparen zonder negatieve invloed op de productiviteit.

De Daily Hi-Matic is een succesverhaal dat verder dan het “Business Instinct”-concept in de richting gaat van het “Business Platform”-concept door klanten de best mogelijke framestructuur te bieden. New Daily Business UP: een nieuwe wereld van connectiviteit

Met New Daily BUSINESS UP, een geavanceerd zakelijk platform dat specifiek ontwikkeld werd voor lichte bedrijfsvoertuigen (en op de stand in Brussel afzonderlijk wordt getoond), wordt de New Daily een echte Business Partner voor de klant. 

Iveco creëert met de nieuwe app revolutionaire connectiviteit door het mobiele apparaat van de klant (smartphone of tablet) om te vormen tot een interface met de New Daily Euro 6. 

De New Daily BUSINESS UP-app kan worden gebruikt als meerijdende Rijassistent, die via het rijstijlevaluatiesysteem (Driving Style Evaluation, DSE) in real time suggesties doet om het brandstofverbruik te verlagen, en routes uitstippelt die geoptimaliseerd zijn voor bedrijfsvoertuigen dankzij de Sygic Professional Navigation-app. Het systeem maakt het ook mogelijk snel en eenvoudig informatie over het voertuig op te zoeken via de interactieve gebruikershandleiding, en biedt in een noodgeval een rechtstreekse link naar Iveco Assistance Non Stop, de 24/7 hulpdienst bij pech onderweg. 

De nieuwe app van Iveco is voor eigenaars ook een intelligente Bedrijfsassistent. Hij vereenvoudigt het wagenparkbeheer door het gemakkelijker te maken werkopdrachten in te plannen, aan de chauffeurs door te geven en de status ervan te volgen dankzij Sygic Fleetwork. Hij helpt het voertuig zo efficiënt mogelijk in te zetten met praktische tools als het uitgebreide dashboard, de voertuigkaart en waarschuwingen rond gepland onderhoud.

De New Daily BUSINESS UP-app is een open platform dat voortdurend evolueert: nieuwe functies zullen worden ontwikkeld om klanten te helpen hun productiviteit en efficiëntie nog verder te verhogen. 

De New Daily blijft trouw aan het Iveco-motto “Iveco. Uw partner voor duurzaam transport”: hij biedt de beste oplossingen op het vlak van alternatieve brandstoffen en aandrijvingen, met bijvoorbeeld de New Daily Natural Power en de New Daily Electric, waarmee hij bijdraagt tot de duurzaamheid van klanten vanuit het standpunt van zowel hun onderneming als hun impact op het milieu. 
EEN VOLLEDIG GAMMA TE ZIEN OP DE STAND

IVECO toont op de stand in Brussel: 
  • Een New Daily Hi-Matic Euro 6 met MTM van 7 ton en de unieke 3,0-litermotor van 205 pk uitgerust met een schuifplateau. Het ruime aantal wielbasissen maakt een carrosserielengte mogelijk tot 7,0 m
  • Een New Daily Hi-Matic Euro 6 met 7 zitplaatsen en een laadvolume tot 16 m3
  • De unieke New Daily Hi-Matic Euro 6 Bestelwagen met een laadvolume van 19,6 m3, het grootste in zijn segment
  • Een New Daily Hi-Matic Euro 6 met een aluminium kipbak en een nuttig laadvermogen tot 1,4 ton
  • Een New Daily Hi-Matic Euro 6 met gesloten laadbak en laadklep. Dankzij het ruime Daily-gamma is een laadvolume mogelijk tot 40 m3
  • Een New Daily Euro 6 uitgerust als kipwagen met toolbox en aanhangwagen met een E26 B Cab excavator van New Holland. De New Daily Euro 6 biedt een MTMS van 10,7 ton, de hoogste in zijn klasse
  • Een New Daily Hi-Matic Euro 6 Bestelwagen met de nieuwe 2,3-litermotor van 160 pk 
  • Een New Daily Natural Power op de stand van de Gasfederatie biedt een duurzame transportoplossing
  • Een perfect bewaard, zeldzaam exemplaar van de Daily van de eerste generatie, die gelanceerd werd in 1978.