Persbericht

Iveco, partner van het Wereldkampioenschap MotoGP 2012

Voor het derde jaar op rij is Iveco ook in 2012 weer een partner van het Wereldkampioenschap MotoGP. Het bedrijf engageert zich als officiële leverancier van vrachtwagens en bedrijfsvoertuigen voor het belangrijkste internationale kampioenschap voor motoren, dat op zondag 8 april van start ging in Doha in Qatar met een spannende race in kunstlicht. Iveco was in de eerste twee bochten van de openingsmanche van het Wereldkampioenschap te zien met Iveco New Daily, samen met het karakteristieke Superman-logo dat het bedrijf voor de lancering ervan gebruikt.

Het MotoGP-seizoen 2012 omvat 18 Grote Prijzen in 14 verschillende landen, bouwt voort op een traditie van 60 jaar en is in 207 landen op tv te zien, met gemiddeld 30 miljoen kijkers per race. Dankzij een overeenkomst met Dorna Sports zal Iveco dit jaar op vele circuits zeer zichtbaar aanwezig zijn.

Iveco is ook Title Sponsor van de race in het Nederlandse Assen en van de race in het Spaanse Aragón op respectievelijk 30 juni en 30 september. De races zullen de Iveco TT Assen en de Gran Premio Iveco de Aragón heten. Tijdens beide wedstrijden zal de naam Iveco langs het volledige circuit te zien zijn, net als op de brug over de startgrid.

Ook dit jaar biedt Iveco de organisatoren van het wereldkampioenschap weer belangrijke ondersteuning. Het levert 13 Stralis-trucks en vier New Daily's die voor alle races installaties, materiaal en uitrusting, kantoren en mobiele pits zullen vervoeren.

Ook het partnerschap tussen Iveco en Team Yamaha Factory Racing wordt verlengd. Dat laatste brengt vicekampioen 2011 Jorge Lorenzo en rijzende ster van het MotoGP Ben Spies (5e algemeen vorig jaar) aan de start. Iveco is de officiële sponsor van het team en levert, net als in de voorgaande seizoenen, 7 Stralis-trucks en 2 Daily's om de motoren en medewerkers van Yamaha naar de verschillende circuits te brengen, samen met hun uitrusting, pits en mobiele kantoren.

Het partnerschap tussen Iveco en het Pramac Racing Team van rijder Héctor Barbera wordt eveneens voortgezet. Iveco ondersteunt het team met 3 Ecostralis-trekkers. Net als Iveco en in navolging van de principes van een steeds duurzamere mobiliteit blijft het Pramac-team zich inspannen op milieuvlak. De accommodatie die ze tijdens races zullen gebruiken voor het team en de medewerkers, zal een zeer laag gewicht hebben om het brandstofverbruik tijdens het vervoer te verlagen. Voor de inrichting zullen enkel gerecycleerde materialen worden gebruikt. En net als voor de mobiele kantoren zullen windturbines de elektriciteit leveren. Daarnaast zal het team elektrische motorfietsen gebruiken voor de verplaatsingen in de paddock.

Iveco blijft zijn nauwe betrokkenheid bij het Wereldkampioenschap Motoren beschouwen als een schitterende kans om zijn volledige gamma bedrijfsvoertuigen en merk over de hele wereld te promoten.