Persbericht

Luiknatie New Iveco Stralis

Luiknatie neemt tien nieuwe Iveco Stralis Hi-Way EEV in gebruik

Iveco dealer CAMMAERT (Antwerpen/Temse) heeft onlangs tien nieuwe IVECO STRALIS Hi-Way EEV afgeleverd aan de transportafdeling van het havenbedrijf LUIKNATIE N.V. uit Kallo.

LUIKNATIE staat bekend voor zijn ruime gekoelde opslagplaatsen, het koelvervoer en het zeer gespecialiseerde transport van explosieven.

De aankoop van deze voertuigen is gebeurd mits een verhuur op lange termijn van VIA Truck Lease aan LUIKNATIE. Via Truck Lease is de Belgische dochter van de Franse groep Via Location, die gespecialiseerd is in de korte termijn en lange termijn verhuur ( Renting ) van bedrijfsvoertuigen op maat voor de klant. Deze diensten worden aangeboden vanuit 10 vestigingen verspreid over België. De groep kwam in 2011 op de Belgische markt door overname van de bestaande verhuurbedrijven Camion Verhuring Vlaanderen, Camion Location Wallonie en de verhuuractiviteit van Astruck Renting/Miers.

LUIKNATIE had al IVECO Stralis trekkers in haar vloot en vervangt die nu door 10 stuks van het type AS440S46T/P ECOSTRALIS met Eurotronic geautomatiseerde versnellingsbak, ADR, Iveconnect, Adaptive Cruise Control en Toll Collect.

Deze wagens, met de allergrootste Hi-Way pneumatisch geveerde cabine, bieden alle comfort voor de chauffeur, een riante stahoogte en een top slaapcomfort met bedden voorzien van lattenbodem.

De FPT Iveco Cursor 10 motor EEV, 6 cilinder in lijn, heeft een cilinderinhoud van 10.300 cm3, ontwikkelt 460 pk (338 kW) tussen 1500 en 2100 t/m en een maximaal koppel van 2100 NM tussen 1050 en 1500 t/m.

De nieuwe STRALIS range is uitgerust met Cursor FPT Industrial-motoren met 6 cilinders in lijn EEV. Deze motoren bestaan in drie uitvoeringen (8, 10 en 13 liter) met een vermogen van 310 tot 560 pk EEV.

De nieuwe STRALIS Hi-Way ECOSTRALIS biedt klanten een aantal belangrijke voordelen: lager brandstofverbruik, lagere onderhoudskosten, hogere kwaliteit en betrouwbaarheid.

De nieuwe STRALIS is meer bepaald uitgerust met IVECONNECT, het exclusieve systeem met 7”-touchscreen waarmee u infotainment, navigatie, rijhulpsystemen en geavanceerde fleet managementdiensten op een eenvoudige en geïntegreerde manier kunt beheren.

Foto: van Links naar Rechts:

Johan Celis:   Vestigingsmanager CAMMAERT Trucks  Antwerpen
Matthias Track:  Dispatching Luiknatie Transport
Jürgen Cailliez:  Transport manager Luiknatie Transport
Stefaan Verhelst:  Managing Director  Luiknatie Transport
Gregory Vanassche:  Verantwoordelijk lange termijn verhuur Via Truck Lease