Persbericht

Iveco joint venture South Africa

Iveco gaat samen met de Zuid-Afrikaanse Larimar Group vrachtwagens en bussen bouwen voor het Afrikaans continent

 

Iveco, een onderneming van Fiat Industrial, en de Larimar Group, een belangrijke speler uit de sector van het openbaar vervoer en bouwer van koetswerken voor bussen in Zuid-Afrika, hebben een akkoord ondertekend voor de oprichting van een joint venture die vrachtwagens en bussen zal produceren in Zuid-Afrika. Het akkoord kadert in de strategie van Iveco om wereldwijd te produceren en zijn producten specifiek op plaatselijke behoeften af te stemmen.

Iveco wordt voor 60 % eigenaar van de nieuwe onderneming (Newco). Ze zal werken vanuit een productievestiging in de voorsteden van Pretoria en met circa 1000 werknemers jaarlijks 7000 vrachtwagens en 1000 bussen maken. Newco zal naast bussen met de motor voorin en lagevloerbussen voor inzet in de stad, ook lichte, middelzware en zware vrachtwagens maken. De productie gaat van start in de tweede helft van 2013 met het Eurocargo-gamma.

Alfredo Altavilla, CEO van Iveco , verklaarde: “De joint venture moet zowel de lokale markt bedienen, één van de belangrijkste in de regio, als alle buurlanden uit de SACU, de Douane-unie van Zuidelijk Afrika. Newco zal een beroep doen op het uitgebreide productgamma van Iveco in West-Europa én in China.”

De vrachtwagens zullen in de volledige zuidelijk Afrikaanse regio worden verdeeld door Iveco South Africa via het bestaande netwerk van dealers. De bussen zullen rechtstreeks door de joint venture worden gecommercialiseerd.

Franco Pisapia, Managing Director van Larimar , verklaarde: “Het is voor de Larimar Group een grote eer het partnership met Iveco aan te gaan en zo bij te dragen tot de groei van Iveco in Afrika. We zijn bijzonder trots dat we onze productie-ervaring in Zuid-Afrika in de joint venture kunnen inbrengen, en vooral ook onze kennis van de bussenmarkt en expertise op het vlak van de productie van koetswerken voor bussen.”

 

Iveco in Afrika

Iveco is in Afrika aanwezig met een compleet gamma modellen afgestemd op de plaatselijke markt en beschikt in de regio over 40 dealers en meer dan 50 verkooppunten. Meer dan 70 servicepunten verzorgen de dienst na verkoop voor klanten over heel Afrika.

Het productgamma van Iveco voor de Afrikaanse markt werd specifiek aangepast aan de regio om optimaal te presteren in de plaatselijke context, met een klimaat en wegennetomstandigheden die extreem kunnen zijn.

 

LARIMAR GROUP

De Larimar Group is een gediversifieerde groep van ondernemingen met belangen in het personenvervoer, het vrachtvervoer, de productie van voertuigen, de verkoop van voertuigen, technische ontwikkeling, productie, financiële diensten en vastgoed. De groep heeft een jaaromzet van meer dan 2,1 miljard rand en telt meer dan 4.100 werknemers.