Persbericht

Iveco zal met een beduidend aantal nieuwe producten, diensten en innovatieve technologieën deelnemen aan de IAA 2010 van 23 t.e.m. 30 september.

De visie achter de aanwezigheid van de onderneming op het salon is "Driving innovation to reality", of "innovatie omzetten in werkelijkheid". De voorbije jaren lanceerde Iveco enkele van zijn belangrijkste technologische innovaties, en meer in het bijzonder op het vlak van de alternatieve aandrijfsystemen. De elektrische of hybride voertuigen die tijdens de vorige IAA slechts interessant, futuristisch en innovatieve voorstellen waren, maken ondertussen reeds deel uit van de vloot van Iveco’s belangrijkste klanten, waar ze ingezet worden voor de dagdagelijkse activiteiten.

De Iveco stand in Hannover is geïnspireerd op het Italiaanse genie Leonardo da Vinci, geleerde, uitvinder, kunstenaar en beeldhouwer, waarschijnlijk de grootste uit de geschiedenis. In het midden van de stand prijkt de Man van Vitruvius, een tekening waarmee Leonardo de perfecte harmonie van het menselijk lichaam wil aantonen met twee volkomen regelmatige geometrische vormen: de cirkel en het vierkant.

De 2700m² grootte tentoonstellingsruimte, waar enkele van de meest representatieve voertuigen uit de diverse productlijnen worden gepresenteerd, bestaat uit drie zones: stad, middellange en lange afstand en off-road.

In de eerste zone bevinden zich voertuigen voor personen- en goederenvervoer in en rond de steden. Er staan vier Daily's in verschillende uitvoeringen, waaronder een elektrische bestelauto met nulemissie die vrij in de historische centra mag rijden. De zone wordt vervolledigd door een hybride Citelis, een 12 meter lange autobus met parallelle aandrijving diesel/elektriciteit, die zijn emissies kan terugdringen tot 30 %.

De tweede sector is gewijd aan de Stralis, Iveco’s vlaggenschip, die voorgesteld wordt in verschillende configuraties en de oplossing is voor het lange afstand transport. Ook een speciale versie, rijk aan technologische snufjes wordt er in wereld première voorgesteld. Het voertuig heeft de specifieke missie om de prestaties te optimaliseren, het verbruik te verminderen en de CO² - uitstoot te doen dalen en zo bij te dragen aan duurzame mobiliteit.

De derde zone staat in het teken van het off-roadvervoer, met de Trakker, wereldwijd de onbetwiste kampioen van de steengroeven en bouwwerven, en de LMV (Light Multirole Vehicle) voor speciale toepassingen. Het tentoongestelde LMV model wordt gebruikt voor de activiteiten van de Italiaanse burgerbescherming.

De technologische kennis toont de realiteit van de nabije toekomst en wordt op de stand weergegeven in een echt laboratorium: Iveco Glider. Dit is het resultaat van een creatief parcours dat begint bij de observatie van de natuur en gestalte geeft aan een nieuwe visie op het voertuig met een maximale productiviteit en minimale milieueffecten. Het gaat om een gezamenlijk project met het Centro Ricerche Fiat. Het team van onderzoekers en specialisten vond inspiratie in de adelaar, een vogel die in perfecte harmonie leeft met de natuur en het ideale compromis vertegenwoordigt tussen briljante prestaties en een hoog energierendement.

Een ander aandachtspunt op de Iveco stand versterkt het thema van technologische uitmuntendheid door ondersteuning van de klantenproductiviteit. Niet alleen in termen van operationele kosten, maar ook verhoogde productiviteit door nieuwe oplossingen toegepast op het voertuig. Zo heb je het telematica systeem “Blue & Me Fleet”, het systeem dat gebouwd is op een Fiat-Microsoft platform en gerealiseerd is in samenwerking met Qualcomm.

Naast het productgamma wordt er een prominente plaats voorzien op de stand voor Iveco’s klanten en sponsorships: van Coca-Cola tot de Italiaanse Civiele Dienst, van Ferrari tot het Fiat Yamaha Team.

Geavanceerde telematica oplossingen zijn ook beschikbaar voor de bezoekers van de stand. Ze ontvangen informatie over Iveco, de voertuigen en diensten pakketten via een snel en simpel communicatie instrument. Elke werknemer op de stand is in het bezit van een iPad om zo beter en sneller informatie te kunnen versturen naar de bezoekers.

Ter aanvulling van de Iveco stand is bovendien een buitenzone voorzien waar acht voertuigen van het merk zullen worden tentoongesteld, waaronder een brandbestrijdingswagen van Iveco Magirus, uitgerust met een 32 meter lange brandweerladder (Iveco is wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van brandweerladders), een Stralis met methaanmotor en een Leoncino, een voertuig uit het middengamma op een Chinees platform. Dit model zal alleen buiten Europa worden verkocht en werd genoemd naar een roemrijke vrachtauto die van 1950 tot 1968 werd gecommercialiseerd door de Officine Meccaniche OM in Brescia, later gefuseerd tot Iveco.