Persbericht

IVECO wijdt het nieuwe Daily Center in op zijn vestiging in Suzzara
om klanten een allround ervaring met de Daily te kunnen schenken

​IVECO heeft onlangs de opening van het Daily Center gevierd, een gloednieuwe fabriekswinkel en gateway naar de "thuishaven" van de Daily, speciaal ingericht om deze alom geprezen productfamilie op zijn best te tonen en een unieke klantervaring aan te bieden. Het Daily Center is een prima voorbeeld van duurzaam bouwen: het gaat om het omgebouwde Expo 2015 New Holland-paviljoen




IVECO heeft in Suzzara, de thuishaven van de alom geprezen Daily-familie, zijn gloednieuwe fabriekswinkel ingewijd, het Daily Center. De fabriekswinkel die wordt beheerd door de dealer van IVECO in Verona, Officine Brennero waarvan IVECO zelf eigenaar is, wil zijn klanten een unieke ervaring met de Brand aanbieden en evenementen organiseren rondom deze succesvolle productfamilie.



Pierre Lahutte, IVECO Brand President: “De Daily-familie is een uitzonderlijke serie lichtgewicht bestelwagens die de zaken van onze klanten naar een succesvolle toekomst kunnen voeren, hun behoeften kunnen voorspellen, effectieve en voordelige oplossingen bieden en nieuwe zakenkansen kunnen scheppen. Hier in het Daily Center kunnen we onze klanten een uniek overzicht bieden van alles wat de Daily aanbiedt, het professionele advies leveren van deskundig verkooppersoneel dat in dit product en dit zakensegment gespecialiseerd is en kunnen we hen de technologische oplossingen waarmee hun voertuig is uitgerust, laten zien. Onze plaatselijke klanten kunnen in het Daily Center ook hun gloednieuwe voertuig afhalen. Deze Nul Kilometer-dimensie voegt een extra element toe aan het duurzaamheidsaspect, omdat de vervoerskosten en emissies worden geëlimineerd ten voordele van de eindkosten voor de klant en het plaatselijke milieu.”



Een unieke klantervaring, speciaal voor de Daily-familie



De indrukwekkende structuur verwelkomt de klanten in een ruime en lichte showroom waar de volledige Daily-familie tegen een achtergrond prijkt die de lange geschiedenis van successen en innovaties van deze familie illustreert. Het Technology Rack-display belicht de unieke functies en sterke kanten van de Daily, zoals het chassis dat dit voertuig ongeëvenaard sterk maakt, de achterwielaandrijving, het uitgebreide aanbod aan motoren en de onovertroffen exclusieve Hi-Matic-transmissie. Het voertuigdisplay, het Technology Rack, de productconfiguratoren met touchscreen en de comfortabele zitruimte zorgen voor de ideale omgeving waarin klanten kennis kunnen maken met de Daily-voertuigenfamilie en de manier waarop deze familie hun zaken ten goede komt, met de hulp van de officiële verkopers van Officine Brennero.



Klanten kunnen hier ook zien hoe de Daily in de fabriek wordt geassembleerd. Ze kunnen aan den lijve de geavanceerde technologische productiemethodes en processen ondervinden die de constant hoge kwaliteit garanderen van de voertuigen die de assemblagelijn verlaten. De fabriek in Suzzara staat aan de top van de industrie die volgens de World Class Manufacturing (WCM) werkt, de hoogste productienorm voor een integraal beheer van fabrieken en processen. Het was een van de allereerste fabrieken van de CNH Industrial die het geavanceerde Silver Level in 2012 bereikte en nu opklimt naar Gold.



Door en door duurzaam



Het Daily Center werd speciaal ontworpen om als paviljoen van dit merk op de EXPO 2015 van Milaan de duurzaamheidswaarden uit te drukken van het zusterbedrijf van IVECO, New Holland Agriculture. Het concept voorzag een 100% ecologische en duurzame constructie, zonder afvalproductie, bestemd om ook na de Expo te worden gebruikt. Het werd ter plaatse ontmanteld zonder enig spoor achter te laten en opnieuw opgesteld op de vestiging in Suzzara.



In de EXPO-ruimte werd het zonder funderingen en met droogbouwtechnieken gebouwd om water en cement te vermijden. De lichtgewicht geprefabriceerde stalen delen werden ter plaatse met bouten geassembleerd. Het resultaat was een milieuvriendelijk en perfect georganiseerd gebouw. Na de internationale tentoonstelling werd het paviljoen snel en eenvoudig ontmanteld zonder enig spoor van vervuiling achter te laten. Alle stukken werden vervoerd en het hele gebouw werd weer in elkaar gezet op de nieuwe bestemming in Suzzara.



Het paviljoen krijgt nu een tweede leven als Daily Center en blijft ecologisch duurzaam functioneren, trouw aan hetzelfde principe dat de ecologische impact op de eerste bouwplaats kenmerkte, trouw aan de bedrijfskernwaarde “IVECO. Uw partner voor duurzaam transport”. Het ontwerp garandeert maximale energetische efficiëntie. Het gebouw wekt zijn eigen elektriciteit op met de fotovoltaïsche cellen waarmee de zuidelijke gevel is bekleed. Dankzij de enorme glazen wanden wordt het daglicht aan de binnenkant maximaal benut. Het hellende dak voert het regenwater af naar grote tanks waarin het wordt opgevangen voor gebruik in het gebouw.



Het volledige project – van het concept en het ontwerp tot de volledige uitvoering – werd erkend als voorbeeld van duurzaamheid in het initiatief “Towards a sustainable Expo” en werd door het Italiaanse ministerie voor Milieu uitgeroepen tot de nummer één in de categorie Sustainable Design & Construction.