Persbericht

Iveco richt op Truck & Transport 2017 in Brussel de spots op zijn oplossingen voor duurzaam transport
​Iveco neemt deel aan de vakbeurs Truck & Transport in Brussel, die plaatsvindt van 13 januari tot 16 januari 2017
Zullen te zien zijn: de New Stralis NP, de eerste truck voor de lange afstand op aardgas, de New Stralis XP TCO2 Champion in de exclusieve Scuderia Ferrari-livrei, en de Iveco Z Truck, de futuristische concepttruck voor duurzaam transport in alle opzichten 

Iveco houdt op 13 januari om 14:00 uur een persconferentie op zijn stand in Hal 1. 


Iveco toont tijdens de 7de editie van de vakbeurs Truck & Transport 2017, die plaatsvindt in Brussel van 13 tot 16 januari 2017, zijn oplossingen voor duurzaam zwaar transport. De voertuigen op de stand zijn een concreet resultaat van het engagement van het merk op het vlak van duurzaamheid, zoals het ook tot uitdrukking brengt in het motto: Iveco. Uw partner voor duurzaam transport. Dat engagement bezorgde Iveco met het grootste marktaandeel de koppositie op de Europese markt van de voertuigen met alternatieve brandstoffen. Momenteel zijn ruim 16.000 Iveco-voertuigen met alternatieve aandrijving in het verkeer, waaronder 5.800 specifiek in het openbaar vervoer. Vorig jaar werden meer dan 900 voertuigen op aardgas aan klanten geleverd.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, verklaarde: “Bij Iveco zijn we van mening dat duurzaamheid de toekomst is van de transportsector. Het is onze belofte aan klanten, en de voertuigen hier op onze stand zijn er het concrete bewijs van dat we die ook waarmaken. Om dat te doen, hebben we de volledige steun van CNH Industrial, een van de duurzaamste bedrijven ter wereld, dat voor het zesde jaar op rij aangewezen werd als toonaangevende onderneming in zijn sector door de Dow Jones Sustainability Indices.”

Op de stand staat de New Stralis XP, de betrouwbaarste en meest brandstofefficiënte truck die op de markt verkrijgbaar is. Hij biedt de compleetste oplossing voor het transport op de lange afstand in een pakket dat product en diensten integreert om de TCO en de CO2-uitstoot te verlagen. Dankzij een volledig vernieuwde aandrijflijn, een nieuwe best-in-class versnellingsbak, een technisch doorontwikkelde motor, beproefde HI-SCR-technologie, voorspellende gps-functies van de nieuwste generatie, en alle nieuwe systemen en functies kan de New Stralis XP een tot 11,2% lager brandstofverbruik voorleggen, dat ruim 40% van de Total Cost of Ownership uitmaakt, zoals gecertificeerd door TÜV SÜD. Voor het eerst valideerde TÜV ook de brandstofadviesdiensten TCO2 Live Services (TCO2 Smart Report, TCO2 Adviezen en TCO2 Rijden), die een tot 10% lager brandstofverbruik opleveren. De buitengewone prestaties voor TCO en CO2 maken van de New Stralis XP een echte TCO2-kampioen.

De New Stralis XP die te zien is op de vakbeurs, is de “Emotional Truck” in de exclusieve Scuderia Ferrari-livrei, één van vier Emotional Trucks die Iveco creëerde als eerbetoon aan grote namen uit de sportwereld. Het voertuig op de stand. De bijzondere rode livrei is opgedragen aan de lange samenwerking tussen Iveco en Scuderia Ferrari, die van start ging in 2000. Hij weerspiegelt de sterke band van het merk met de wereld van de autosport, een uitstekend voorbeeld van technische innovatie in de autosector, een facet dat ook Iveco drijft bij de ontwikkeling en productie van zijn producten en diensten.

Ook op de stand staat de New Stralis NP (Natural Power), de enige truck die op gecomprimeerd (CNG) of vloeibaar (LNG) aardgas – of een combinatie van de twee – kan rijden, en het vermogen, het comfort, de versnellingsbaktechnologie en de autonomie biedt die zich lenen voor het transport op de lange afstand. Hij wordt aangedreven door de nieuwe Iveco Cursor 9 Natural Power Euro VI-motor, de eerste van zijn soort die hetzelfde vermogen en koppel levert als zijn tegenhanger op diesel. 

De LNG-versie van de New Stralis NP heeft een recordautonomie van 1.500 km. Daardoor is hij niet alleen de eerste echte gastruck voor de lange afstand op de markt die een alternatief biedt voor dieselvoertuigen, maar ook de duurzaamste langeafstandstruck ooit. 

Iveco is ook zeer trots op zijn stand de Iveco Z Truck te kunnen tonen, een concepttruck voor de lange afstand die zich ontdoet van alle beperkingen die een nulimpact op het milieu en de mens in de weg staan, en een in alle opzichten duurzaam transportsysteem creëert. De futuristische concepttruck stoot geen CO2 uit dankzij geoptimaliseerde LNG-technologie en het gebruik van biomethaan. Het concept is gebaseerd op een zware truck op bio-LNG met zgn. "conformable" tanks, een verder verbeterde aerodynamica en een systeem om afvalwarmte te recupereren. Het resultaat is een transportoplossing voor de lange afstand met een autonomie van 2.200 km die nagenoeg geen CO2 uitstoot. Een andere doelstelling is zero ongevallen door een doorgedreven toepassing van technologie voor autonoom rijden. De concepttruck laat zien hoe nieuwe technologie en autonoom rijden de rol zullen veranderen van de chauffeur, die een meereizend logistiek medewerker wordt.

Zero stress en zero tijdverspilling zijn ook centrale aandachtspunten en worden mogelijk gemaakt door het op de chauffeur gefocuste ontwerp van de concepttruck. Alle beperkingen die klassiek gelden voor cabines, worden weggenomen. De cabine kan anders worden geconfigureerd afhankelijk van de gebruiksomstandigheden (rijden, geautomatiseerd rijden, kantoorwerk, rusten). Ook de HMI (Human Machine Interface) is adaptief met enkel de juiste informatie op het juiste moment en op de juiste plek.