Persbericht

IVECO presenteert de nieuwe Stralis X-WAY en zijn gamma duurzame tijdens We Are Transport 2018

​​​​​IVECO presenteert de nieuwe Stralis X-WAY en zijn gamma duurzame voertuigen voor de transportsector en de industrie tijdens We Are Transport 2018 in Paleis 5 van Brussels Expo van 1 tot 3 juni.

IVECO neemt deel aan het salon We Are Transport en presenteert op zijn 500 m² grote stand zijn vooruitstrevende technologische oplossingen aan de hand van vier tentoongestelde voertuigen. De nieuwe Stralis X-WAY met de CURSOR 11-motor, de nieuwe Stralis Natural Power met de CURSOR 13 van 460 pk en natuurlijk de Daily Blue Power, die verkozen werd tot "International Van of the Year 2018", in de CNG-versie en met de bekende door ZF ontwikkelde automatische transmissie met 8 versnellingen.


IVECO: het juiste voertuig voor elke opdracht

Het merk presenteert op het salon zijn Stralis X-Way, het nieuwe gamma dat speciaal ontworpen werd voor logistieke opdrachten in de bouwsector en de stedelijke dienstverlening. Hij biedt een ideale oplossing voor wegtoepassingen waarbij mobiliteit op alle terreinen vereist is – en is dus uiterst efficiënt. Het voertuig combineert de beste technologieën van IVECO inzake brandstofbesparing en veiligheid met de legendarische robuustheid van de terreinvoertuigen van het merk, om een hoge productiviteit, het beste laadvermogen binnen zijn categorie en een uitzonderlijke TCO te bieden.

Voor de stedenbouwsector presenteert IVECO zijn vrachtwagens en lichte en duurzame bedrijfsvoertuigen met geavanceerde alternatieve aandrijvingstechnologieën: de Daily Blue Power op aardgas – "International Van of the Year 2018" – en de Stralis X-Way NP (Natural Power - LNG). Het merk is marktleider in de industrie, met zijn duurzame revolutionaire oplossingen, waar steeds meer vraag naar is wegens de strijd tegen de klimaatverandering en de kwestie van de luchtkwaliteit in agglomeraties.

Pierre Lahutte, President van het merk IVECO, drukte zich als volgt uit: "Het engagement van IVECO om de energietransitie te ondersteunen heeft ons ertoe aangezet om pionier te worden op het vlak van duurzame technologieën, vanwaar ons uitgebreide gamma voertuigen met alternatieve aandrijvingstechnologieën. Nu steeds meer gemeenten rijbeperkingen en strenge regels invoeren om het hoofd te bieden aan het probleem van de luchtkwaliteit voor hun inwoners, bieden onze voertuigen op aardgas bouwbedrijven een concurrentievoordeel, vooral in geval van aanbestedingen voor werken in stedelijke centra".

De tentoongestelde Stralis X-WAY GNL biedt niet alleen de voordelen van een extreem stille werking en een verwaarloosbare uitstoot van fijn stof en CO2, maar ook uitstekende operationele eigenschappen, met een uitzonderlijk laadvermogen – een vermogen in lijn met de beste dieselvoertuigen.

De Stralis X-Way werkt in een sector waar het laadvermogen essentieel is. In dat opzicht verhoogt hij de inzet met het grootste laadvermogen in het segment. Zijn Super Loader-versie op 8x4-onderstel, die ontwikkeld werd voor betonmolens, weegt minder dan 8 845 kg, wat het laadvermogen van klanten op een nieuwe hoogte brengt: hij kan 355 kg meer vervoeren dan het beste door het onafhankelijke certificeringsorgaan UTAC gecertificeerde concurrerende voertuig.

De nieuwe Stralis NP460, die te zien is op de IVECO-stand van We Are Transport is dé oplossing voor de energietransitie in de transportsector. IVECO positioneert zich met zijn Natural Power-technologie (LNG, CNG, biomethaan) als de pionier van de industrie. Het merk is onder meer toonaangevend op het gebied van duurzaam langeafstandstransport, met de Stralis NP460, die in het Verenigd Koninkrijk bekroond werd tot "Low Carbon Truck of the Year". Het is de eerste vrachtwagen op aardgas die specifiek ontwikkeld werd voor lange afstanden, dankzij een unieke combinatie van vermogen (460 pk), brandstofbesparing (-15% ten opzichte van diesel) en autonomie (1 600 km). Hij vermindert ook de geluidshinder, met een extreem stille werking (-71 dBA).

Het is het enige volledige gamma van zware voertuigen op aardgas die uitgerust zijn met een geautomatiseerde versnellingsbak van de nieuwste generatie en voorspellende gps-functies, waardoor de meest veeleisende langeafstandstransporten in de bouwsector kunnen uitgevoerd worden. Op die manier biedt IVECO het concurrentievoordeel van een werkelijk duurzame logistiek.

De nieuwe Daily Blue Power, die bekroond werd tot "International Van of the Year 2018" kan de klok rond ingezet worden op bouwwerven in stedelijke centra, waardoor bouwondernemingen vrijgesteld worden van de beperkingen op het vlak van milieuwetgeving, dankzij de winnende combinatie van technologie, lage emissies en milieu-impact, hoge prestaties en efficiëntie.

Deze producten zijn de kampioenen van de duurzame ontwikkeling van IVECO. Ze staan garant voor onbeperkte toegang tot stadscentra en bieden de keuze tussen drie technologieën: de Daily Hi-Matic Natural Power op gecomprimeerd aardgas, de emissievrije Daily Electric en de Daily Euro 6 RDE Ready, de meest geavanceerde dieseltechnologie in de industrie.

De Daily Hi-Matic Natural Power, een unieke versie met een maximaal toegestane massa van 7,2 ton, die gepresenteerd werd op het salon Intermat, biedt een laadvermogen tot 4,9 t, een beschikbare chassislengte van 6,4 meter en een wielbasis van 5 100 mm. Zijn duurzame spitstechnologieën worden gecombineerd met de legendarische kwaliteiten van het vaak bekroonde Daily-gamma, dat een stevige reputatie heeft opgebouwd dankzij zijn robuustheid, polyvalentie, prestaties en duurzaamheid.