Persbericht

IVECO opent nieuw "Delivery Centre" voor trucks en bussen in Ulm om zijn klanten leveringsdiensten op maat te bieden.

​​​​IVECO huldigde zijn nieuwe leveringscentrum op het productie-, test- en opleidingsterrein in Ulm in. Met het nieuwe centrum zal het merk klanten en fleet eigenaars bij de levering van hun voertuigen een totaalservice kunnen bieden met toegevoegde waarden zoals een opleiding voor hun chauffeurs en onderhoudsinstructies.

Het nieuwe leveringscentrum vormt een uitbreiding van de bestaande faciliteiten van de productievestiging van IVECO in Ulm, die dit jaar de 100e verjaardag viert van de eerste truck die in de Magirus-fabriek in Ulm van de band rolde.

IVECO huldigde zijn nieuwe multifunctionele leveringscentrum in op het terrein van zijn fabriek in Ulm, waar ook de Magirus-brandweervoertuigen en het "Competence Centre for Fire Protection" zijn gevestigd. Het centrum is hoofdzakelijk bedoeld voor eigenaars van fleets met trucks en bussen in Duitsland, die zijn afgesteld op zwaar werk. Het zal ook eigenaars van andere IVECO-producten, alsook klanten uit Oostenrijk en Zwitserland bedienen.

IVECO en Ulm zijn al meer dan 150 jaar aan elkaar gelinkt via dochtermaatschappij Magirus. De voorbije 100 jaar was Ulm synoniem voor uitmuntendheid bij de productie van dieseltrucks. Ter gelegenheid van deze verjaardag opent IVECO een nieuw multifunctioneel leveringscentrum naast de productie- en ontwikkelingsfaciliteiten in Ulm, die meer dan 1500 werknemers telt, om klanten de mogelijkheid te bieden om van de levering van hun nieuwe voertuig een spannende ervaring met toegevoegde waarde te maken.

IVECO zal fleet eigenaars een individuele leveringservaring op maat bieden, met bijvoorbeeld uitgebreid advies over de werking en functies van het voertuig, of instructies over hoe ze zo zuinig mogelijk kunnen rijden, of hoe ze de Total Cost of Operation gedurende de hele levenscyclus van de geleverde truck of bus zo laag mogelijk kunnen houden. Deze klantervaring kan ook opleidingen voor chauffeurs inhouden in het goed uitgeruste opleidingscentrum in Ulm.

Om de leveringservaring voor individuele klanten verder vorm te geven, kan IVECO ook een beroep doen op andere geavanceerde faciliteiten ter plaatse, zoals een bezoek aan de hoogtechnologische Magirus-fabriek voor brandweerwagens en het brandweermuseum. Fans van truckraces kunnen ook een truck van 1300 pk van het Schwabentruck Team bewonderen, die permanent staat tentoongesteld.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President: “Bij IVECO weten we dat truckeigenaars meer dan sterke prestaties of een kwaliteitsproduct nodig hebben: ze willen diensten met een toegevoegde waarde, die hen helpen hun voertuigen zo efficiënt mogelijk te gebruiken vanaf de eerste dag, en hun Total Costs of Ownership zo laag mogelijk te houden. Het nieuwe leveringscentrum maakt deel uit van onze algemene benadering om aan deze vereiste te voldoen: het garandeert dat fleet eigenaars en chauffeurs weten hoe ze vanaf het ogenblik van levering alle functies van onze voertuigen optimaal moeten benutten. Onze benadering om onze klanten te helpen hun fleet efficiënt te beheren is erg uitgebreid: samen met de klant bekijken we elk stadium van onze zakelijke samenwerking, om alle punten te identificeren waar wij een toegevoegde waarde kunnen betekenen.”

Hierin past ook het "Customer Centre" dat voertuigen aanpast zodat ze zo goed mogelijk beantwoorden aan de specifieke vereisten van individuele klanten. Het 90-koppige team van de fabriek past jaarlijks zo’n 1800 voertuigen aan, waarvan er ongeveer 25% uiterst gespecialiseerde voertuigen zijn voor klanten zoals het Duitse of Zwitserse leger. Het Customer Centre past nu ook ongeveer 220 bussen per jaar aan. Vele daarvan zijn modellen van de uiterst succesvolle Crossway-serie, de favoriet van klant DB Regio, de grootste busoperator in Europa, die in drie jaar tijd meer dan 800 eenheden aankocht.

Nog een belangrijke locatie in Ulm is het testterrein waar IVECO uitgebreide tests uitvoert met trucks en bussen voor zwaar werk, en deze uitdaagt op een veeleisend testcircuit.

Op de inhuldiging zette IVECO een selectie van zijn dieselvoertuigen en een groot aantal voertuigen met een alternatieve aandrijving tentoon. De bekroonde New Stralis NP, het eerste voertuig voor langeafstandstransport op gas, was samen met een Daily Electric en een Eurocargo CNG te bewonderen op het testcircuit. Er was ook een selectie van IVECO BUS-voertuigen met de toonaangevende alternatieve tractie: een Daily Tourys Electric met 19 plaatsen, een volledig elektrische, emissievrije, 12 meter lange Heuliez GLX ELEC stadsbus en een Urbanway Hybrid bus, de beste keuze voor shuttlediensten.