Persbericht

IVECO ondersteunt de inauguratie van een biomethaan productie eenheid en het biomethaan gasstation in Frankrijk.

​​​​​Een perfect voorbeeld van circulaire economie.

De nieuwe biomethaan productie-eenheid en vulstation in Cestas zijn deel van de samenwerking tussen Pot au Pin Energie, Air liquid en Carrefour om een circulaire economie te creëren ter ondersteuning van de energie overgang.

IVECO en IVECO BUS ondersteunde de inauguratie met een voorstelling van het volledige gamma van voertuigen op natuurlijk gas en leverden een shuttle dienst voor deelnemers met IVECO BUS voertuigen op natuurlijk gas.

IVECO presenteerde tijdens de inauguratie zijn visie op duurzaam transport op basis van natuurlijk en biomethaan gas.


Pot au Pin Energie, Air Liquide en Carrefour inaugureerden een nieuwe biomethaan productie faciliteit en biomethaan gasstation in Cestas, regio Nouvelle-Aquitaine in Frankrijk. In dit project werken de drie bedrijven samen aan een circulaire benadering van de energie transitie door voor de eerste maal in Frankrijk alle schakels in de ketting samen te brengen in één site.

IVECO, pionier in gas aangedreven voertuigen en promotor van deze technologie als volwaardig alternatief van diesel ondersteunde de gebeurtenis met de voorstelling van het gamma op gas aangedreven IVECO en IVECO BUS voertuigen. Transport voor de deelnemers werd ook voorzien op door gas aangedreven IVECO BUS coaches. Daarnaast presenteerde Clement Chandon, EMEA IVECO Gas Business Development Manager IVECO’s visie op duurzaam transport en de sleutelrol van natuurlijk en biomethaan gas in de transitie van energie in de transportsector.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, zei “Bij IVECO geloven we dat een circulaire economie op basis van biomethaan een antwoord kan bieden op de dringende vraag tot actie op de klimaatverandering en voor luchtkwaliteit in onze steden – en ons volledig gamma op gas aangedreven voertuigen kan een sleutelrol spelen in deze positieve opwaartse spiraal. Projecten zoals de inauguratie vandaag maken de circulaire economie reeël en bewijzen dat het een leefbare en effectieve oplossing is voor de grootste uitdagingen van vandaag. De biomethaan oplossing kan jobs creeëren en CO2 reduceren. Het is de oplossing voor een duurzame overgang van het goederentransport terwijl Frankrijk en Europa minder energie afhankelijk worden.

Het project start in de velden van Pot au Pin Energie, een bedrijf opgestart door Planète Végétal, een producent van wortelen en prei, met de bedoeling biomethaan te produceren in Cestas door de biovergistingsinstallatie te voeden met tussengewassen beschikbaar tussen de herfst en het begin van de lente. Na zuivering gaat het biomethaan via het GRDF (Gaz Réseau Distribution France) gas distributienetwerk naar de CNG stations in het land, inclusief het nieuw station in Cestas.

Op gas aangedreven voertuigen, inclusief de Carrefour beleveringsvrachtwagens, tanken de biomethaan voor het transport van goederen en vervolledigen op deze manier de circulaire economie.

Op natuurlijk gas aangedreven voertuigen spelen een sleutelrol in deze opwaartse economische spiraal, en IVECO staat in de voorhoede van de industrie met meer dan 20 jaar ervaring in ontwikkeling, productie en ondersteuning van dit type voertuigen. Op vandaag is het de enige constructeur met een compleet aanbod, gaande van lichte commerciële voertuigen met de Daily Blue Power Hi-Matic Natural Power, tot zwaar transport met de Eurocargo NP en Stralis NP range, en passagiersvervoer met de Daily Minibus NP, Urbanway en Crealis bussen, en de recent gelanceerde Crossway LE NP coach.

IVECO’s engagement voor duurzame oplossingen delen ze met New Holland Agriculture en FPT Industrial, beiden merken van CNH Industrial, voorgesteld tijdens het event. De methaan aangedreven concept tractor van New Holland, deel uitmakende van de duurzamen circulaire econmie en de laatste generatie C13 industriële gasmotor van FPT.