Persbericht

IVECO lanceert plannen voor ontwikkeling aardgastransport in Japan
​Nadat de Europese Commissie en het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Industrie het memorandum van samenwerking hebben ondertekend, kondigt IVECO zijn plannen aan om de ontwikkeling van het duurzaam aardgastransport van mensen en goederen te ondersteunen in Japan. 

Momenteel is aardgas het goedkoopste, schoonste en stilste alternatief voor dieselmotoren en maakt het dankzij biogas een directe overgang op hernieuwbare brandstoffen mogelijk.

IVECO is van plan te gaan samenwerken met spelers uit de hele toeleveringsketen, van transportmaatschappijen tot leveranciers en distributeurs van aardgas, met de steun van lokale overheden en overheidsinstellingen.

IVECO zette de eerste stap in zijn plan: het ondertekende een memorandum van overeenstemming met de logistieke en transportmaatschappij Ryobi Holdings over de levering van zijn technologie en voertuigen om een duurzaam transportnetwerk te ontwikkelen.


IVECO kondigde recent de lancering aan van zijn actieplan om de ontwikkeling van de markt voor aardgastransport in Japan te ondersteunen. Deze zet weerspiegelt het engagement van het merk voor duurzaamheid en zijn inzet in de wereldwijde strijd tegen de uitstoot van broeikasgassen.

IVECO zette de eerste stap in zijn plan: de ondertekening van een memorandum van overeenstemming met de logistieke en transportmaatschappij Ryobi Holdings. Daarmee knoopt het gesprekken aan over samenwerking voor de levering van IVECO-trucks en -bussen. Naast voertuigen voorziet IVECO de levering van zijn technologieën, technische ondersteuning en chassis, waarop Ryobi Holdings koetswerken van eigen makelij zal kunnen monteren. De samenwerking zal ook service na verkoop en technische bijstand omvatten, die beide zullen worden geleverd door Ryobi Holdings.

Met deze eerste overeenkomst geeft IVECO de aftrap voor zijn algemene strategie: een holistische aanpak om de hele toeleveringsketen voor aardgas uit te breiden. Het merk wil verdere partnerschappen uitbouwen met aardgasleveranciers en transporteurs zodat de nodige infrastructuur voorhanden is om ondersteuning te bieden naarmate de markt voor transportvoertuigen op aardgas zich ontwikkelt.

Het bericht volgt het memorandum van samenwerking dat de Europese Commissie en het Japanse Ministerie van Economie, Handel en Industrie in juli ondertekenden. Dat bevat een erkenning van de toenemende vraag naar LNG (vloeibaar aardgas) en een overweging van samenwerkingsvormen, zoals de ontwikkeling van geavanceerde technologieën voor het gebruik van LNG-aandrijflijnen in maritiem en wegtransport.

IVECO anticipeerde al verschillende aanbevelingen die de G20 in zijn actieplan van 2016 maakte om de toegang tot energie in Azië en de regio van de Stille Oceaan te verbeteren. Ook de Europese Commissie erkent in haar mededeling ‘Een Europese strategie voor emissiearme mobiliteit’ de belangrijke rol die aardgas kan spelen in de overgang naar een toekomst met een lage uitstoot van broeikasgassen. Ze gaat daarbij verder dan de G20 en noemt deze brandstof de duurzaamste oplossing die onmiddellijk beschikbaar is. 

IVECO zet zich al lang in voor duurzaamheid en begreep heel vroeg dat aardgas de volwassen, redelijke en betaalbare oplossing is – zowel van tank tot wiel als, met biogas, van bron tot wiel. De fabrikant verricht al meer dan 20 jaar pionierswerk als het om voertuigen op aardgas gaat: hij introduceerde de technologie op zijn bussen en breidde ze vervolgens uit naar toepassingen voor stadsvervoer, met een lichte bedrijfswagen, de Daily NP, en een truck, de Eurocargo NP. In 2016 voegde IVECO daar ook zwaar langeafstandstransport aan toe met de revolutionaire Stralis NP.

Het resultaat is een aardgastechnologie die vandaag een echte, praktische en onmiddellijke oplossing vormt voor het transport van mensen en goederen. Met 22.000 verkochte voertuigen is IVECO momenteel de absolute marktleider en technologische koploper in bedrijfsvoertuigen op aardgas. Het is ook de enige fabrikant die een volledig gamma op deze duurzame brandstof biedt – van lichte bedrijfswagens tot zware trucks voor lange afstanden en bussen. 

IVECO’s bedrijfsvoertuigen op aardgas omvatten verschillende modellen. De Daily NP combineert bijvoorbeeld de troeven van de NP-technologie van het merk met alle voordelen van de meermaals bekroonde Daily-familie. De Eurocargo NP tilt de milieuvriendelijke prestaties van 'The Truck The City Likes’ naar een nieuw niveau met zijn schone en stille werking. De Stralis NP is dan weer de eerste truck die een echt alternatief biedt voor traditionele brandstoffen bij langeafstandsopdrachten. 

De baanbrekende ontwikkelingen van IVECO in bussen met alternatieve aandrijvingen hebben een aanbod opgeleverd dat vandaag de sector aanvoert. De Urbanway CNG-stadsbus met lage vloer legt de lat hoog voor comfort, capaciteit en totale gebruikskosten en biedt zo een echt duurzame oplossing voor openbare vervoersnetten. De Crealis CNG geniet erkenning doordat hij het beste vervoer in zijn klasse biedt voor gemeenten en perfect is voor Bus Rapid Transit-systemen. In heel Europa zien grote steden in NG-bussen een oplossing voor hun openbare vervoersnetten. Steden als het Franse Rijsel, met zijn wagenpark van 482 IVECO-aardgasbussen. Een derde daarvan rijdt op biogas, dat de stad zelf wint in een centrale die biomethaan produceert uit stedelijk en gft-afval. Zo garandeert Rijsel dat zijn wagenpark aan IVECO-aardgasbussen ook echt koolstofneutraal is. 
Dankzij deze lange geschiedenis als pionier in aardgastechnologieën en zijn uitgebreide aanbod op het gebied van aardgas bevindt IVECO zich in een uitstekende positie om een leidersrol te spelen op de Japanse markt voor aardgastransport. Het is daarbij de ideale partner voor de transportmaatschappijen in het land: IVECO – Uw partner voor duurzaam transport.