Persbericht

IVECO bekroond met twee belangrijke Britse awards voor zijn inzet voor schone lucht en groene logistiek

  • ​​GreenFleet Magazine verkiest IVECO tot Large Goods Vehicle Manufacturer of the Year
  • AirQualityNews.com bekroont IVECO met de award Leader in Low Emissions Vehicle op de National Air Quality Awards
  • Beide awards volgden op het nieuws dat het nieuwe Daily Blue Power-gamma van IVECO de titel International Van of the Year 2018 heeft weggekaapt


Het engagement van IVECO om de duurzaamheid te verhogen dankzij technologie werd in het VK bekroond met twee belangrijke awards. Ze onderstrepen de unieke positie van het bedrijf als de enige constructeur van bedrijfsvoertuigen die een volledig gamma duurzame voertuigen aanbiedt.

De jury van de GreenFleet Awards, die de inspanningen in de sector van lage-emissievloten beloont, verkoos IVECO tot Large Goods Vehicle Manufacturer of the Year voor het tweede opeenvolgende jaar. De jury van de National Air Quality Awards kende de award Leader in Low Emissions Vehicle dit jaar eveneens toe aan IVECO. Beide Awards werden op aparte uitreikingsceremonies bekendgemaakt.

Angela Pisanu, uitgever van GreenFleet Magazine, zegt over de tweede opeenvolgende overwinning: "Nu steeds meer steden zich bewust worden van de slechte luchtkwaliteit en lage-emissiezones invoeren, staan vrachtwagenconstructeurs onder druk om een gamma vrachtwagens op alternatieve brandstoffen te produceren voor langeafstandsritten en vervoer in de steden. IVECO denkt al vooruit en produceert voertuigen op CNG, LNG en elektriciteit die breed inzetbaar zijn en is dus terecht de winnaar van de GreenFleet LGV Manufacturer of the Year Award 2017."

Will Date, uitgever van AirQualityNews.com: "Proficiat IVECO met de award Leader in Low Emissions Vehicles. De jury was van oordeel dat de door gas aangedreven voertuigen van IVECO reëel bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van fijn stof en NOx. De voertuigemissies verminderen is belangrijk om de luchtkwaliteit te verbeteren en zal in de toekomst nog aan belang winnen."

De twee awards werden uitgereikt nadat nauwelijks enkele uren eerder het gamma Daily Blue Power van IVECO tot International Van of the Year 2018 was benoemd. IVECO scoorde dus drie keer in dezelfde week en versterkt daarmee zijn positie als een echte leider inzake duurzaamheid.

Pierre Lahutte, IVECO Brand President, was erg blij met deze overwinningen: "Deze awards erkennen ons markt- en technologieleiderschap voor voertuigen op gas en onze strategie om klanten te helpen hun duurzaamheid te verhogen, wat zowel het milieu als hun omzet ten goede komt. Overheden, fleetbeheerders en gemeenschappen eisen een betere luchtkwaliteit en lagere CO2-emissies en als fabrikant zijn we in de benijdenswaardige positie dat we een bewezen, kostenefficiënte en onmiddellijk beschikbare oplossing kunnen aanbieden met ons uitgebreide Natural Power-gamma."

Nauwelijks enkele weken voor de uitreiking van de awards werd de nieuwe Stralis NP 460 pk, een zware aardgasvrachtwagen, internationaal gelanceerd. Met zijn grotere vermogen dan zijn collega van 400 pk kan hij zelfs de meest veeleisende langeafstandsopdrachten aan. De nieuwe IVECO Cursor 13-motor levert een koppel tot 2000 Nm en gecombineerd met een Hi-Tronix 12-trapsautomaat staat hij borg voor optimaal rijcomfort en uitstekende prestaties.

Dankzij de brandstofbesparende technologieën van IVECO kan de Stralis NP prat gaan op een verbetering van het brandstofverbruik met 15% en tot 9% lagere gebruikskosten (Total Cost of Ownership - TCO) ten opzichte van een gelijkwaardig dieselvoertuig. De Stralis NP kan worden uitgerust om op CNG, een combinatie van CNG en LNG, of LNG te rijden - met dubbele LNG-tanks, goed voor een autonomie tot 1.600 km.

De awards volgen ook op de internationale lancering in oktober van het Daily Blue Power-gamma lichte bedrijfsvoertuigen dat toonaangevend is in de markt. Het biedt de klanten de keuze tussen drie verschillende technologieën om het voertuig optimaal te laten aansluiten bij hun bedrijfsmissie en -activiteiten. Het gaat om:

  • De Daily Electric: het volledig emissievrije voertuig voor steden met de strengste emissienormen.
  • De Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: het eerste lichte bedrijfsvoertuig dat klaar is voor de RDE-normen (Real Driving Emissions) die vanaf 2020 van kracht worden. De certificering werd uitgevoerd door de Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). IVECO heeft deze standaard bereikt drie jaar voor de Europese RDE-normen, die verplicht zullen zijn voor bestelwagens, van kracht worden en laat daarmee de concurrentie ver achter zich.
  • De Daily Hi-Matic Natural Power: het eerste voertuig op gecomprimeerd aardgas met een 8-trapsautomaat in de LCV-sector - de perfecte combinatie van lage-emissiebrandstof en soepel rijgedrag.