Persbericht

De winnende Iveco van Gerard de Rooy in het groot en het klein!

Het wordt ongetwijfeld dé publiekstrekker van deze bedrijfsauto RAI: de Iveco truck waarmee Gerard de Rooy een legendarische overwinning in de Dakar 2012 binnenhaalde.

In de Dakar 2012 werden de voertuigen getest in extreme omstandigheden doorheen drie Zuid-Amerikaanse landen. De rally, die startte op 1 januari 2012 in Mar del Plate, reed door Argentinië, Chili en Peru, over 14 etappes met in totaal 8.500 kilometers, waarvan 4.200 tegen de klok.

Gerard’s Iveco is een bijzondere verschijning en dit niet alleen door het opvallende kleurenpallet, maar ook omdat het om een torpedo-uitvoering gaat. Deze Iveco-met-neus wordt verkocht in Australië onder de naam Iveco Powerstar maar is ook op de Nederlandse markt beschikbaar als Strator.

De rally-truck van Gerard is voorzien van een Cursor 13 motor die meer dan 900pk vermogen levert.

Iveco’s CEO, Alfredo Altavilla: “Onze deelname aan de Dakar 2012 was er op gericht om de betrouwbaarheid van Iveco trucks nogmaals te bevestigen. De overwinning én drie Iveco’s in de top zes tonen de efficiëntie, sterkte en veiligheid van onze producten. Ik wil het gehele team bedanken voor hun uitzonderlijke inzet en prachtige prestatie.”

Naar aanleiding van dit grote succes introduceert het team, samen met WSI Models B.V., zeven unieke Iveco schaalmodellen.

Twee Iveco modellen uit de Dakar 2011 en de laatste rally die Jan de Rooy reed en won: de Afrika race.

Daarbij nog vijf modellen van het Petronas – team de Rooy – Iveco uit Dakar 2012.

Alle modellen zijn voorzien van unieke details en zijn binnenkort verkrijgbaar via het Iveco netwerk.

Het ontwikkelingsproces is in volle gang en op de Bedrijfsauto RAI in april worden de eerste handmodellen getoond. In augustus zijn de finale modellen verkrijgbaar.