Persbericht

Essers

Levering van 15 lage trekkers IVECO Stralis bij H.-Essers in Genk.

Bij het logistiek bedrijf H. Essers in Genk, zijn onlangs 15 nieuwe IVECO Stralis Hi-Way trekkers in dienst genomen. De wagens zijn van het type AS440S46T/FP-LT Wb 3650 mm; het zijn lage trekkers volledig luchtgeveerd geschikt voor volume transport. Er werd gekozen voor een aandrijflijn met IVECO FPT Cursor 10 motorisatie van 460 pk EEV, Eurotronic geautomatiseerde versnellingsbak met ZF-Intarder.
IVECO dealer Gregoor Trucks uit Balen (Mol) heeft het klaarmaken van deze voertuigen geregeld en was aanwezig bij de levering om alle technische aspecten toe te lichten.
Het bedrijf H.-Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, farmaceutica/Healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen.
De afgelopen 10 jaar kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2012 boekte H.Essers een omzet van 393 miljoen €.
Het bedrijf telt momenteel 850.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.200 trekkers en 2.300 aanhangwagens. Het bedrijf heeft meer dan 3700 medewerkers verdeeld over 32 vestigingen in 11 landen in West- en Oost- Europa. Naast de hoofdzetel in Genk (België), heeft H.Essers een tweede thuisbasis in Roemenië.