Persbericht

De Lijn

IVECO wint een eerste grote Euro VI bestelling van Crossway Low Entry bij De Lijn in België.

 

IVECO ontving een recordbestelling van de Vlaams-Belgische openbaar vervoer maatschappij, De Lijn. De levering van 160 Crossway Low Entry Euro VI zal begin 2014 van start gaan.

De Vlaams-Belgische exploitant beoordeelde IVECO’s voorstel van Crossway Low Entry Euro VI als de economisch en technisch meest voordelige aanbieding.

De Crossway Low Entry bussen die door De Lijn werden besteld, zullen uitgerust worden met Euro VI Cursor 9 motoren met High Efficiency SCR (HI-eSCR), een geavanceerd systeem,  volledig gepatenteerd door FPT Industrial, dat werkt zonder gebruik te maken van EGR (Exhaust Gas Recirculation) en dat vermindering van uitstoot en een lagere TCO (Total Cost of Ownership) garandeert.

De Lijn heeft momenteel meer dan 2300 bussen in haar vloot, die jaarlijks ongeveer 500 miljoen passagiers vervoeren over meer dan 225 miljoen kilometers in totaal. De 160 nieuwe Euro VI autobussen zullen op Vlaanderens interstedelijk netwerk ingezet worden.

De IVECO Crossway Low Entry blijft succesvol in Europa. Al deze zomer won IVECO een belangrijke aanbesteding voor meer dan 150 EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) autobussen bij Duitslands grootste transportmaatschappij Deutsche Bahn Fuhrpark Service GmbH. Deze voertuigen voor personentransport, die worden vervaardigd in Vysoké Myto (Tsjechische Republiek), zijn opnieuw hoofdrolspeler bij een belangrijke mijlpaal van het merk in Europa met hun inzet bij de Vlaams- Belgische exploitant.

Als leider in zijn productklasse, biedt de Crossway Low Entry snelle en betrouwbare transportoplossingen, met de bedoeling om aan de noden te voldoen van de vele publieke en private exploitanten in Europa.

IVECO is een hoofdspeler in het Europees personenvervoer die blijvend investeert in onderzoek en ontwikkeling om de prestaties en de uitstraling van collectief passagiersvervoer te verbeteren en om aldus aan de noden van duurzame mobiliteit tegemoet te komen.

Technische details

De Crossway Low Entry legt een grote nadruk op toegankelijkheid dankzij zijn twee dubbele deuren (1.200 mm) vooraan en in het midden, met een volledige lage-vloer tussenin en plaats voor rolstoelgebruikers. Een uitklapbare oprijplaat voor rolstoelgebruikers is voorzien aan de instap van de middendeur,  manueel  te bedienen om de hoogte tussen het voetpad  en de lage instap van het voertuig gemakkelijk te overbruggen. De verlaagde vloer vooraan in het voertuig zorgt voor een vrije binnenhoogte van 2,565 m; in dit voorste gedeelte kan de verhouding zit-/stacapaciteit aangepast worden volgens de noden van de exploitant.

De unieke technologie van FPT Industrial, High Efficiency SCR (HI-eSCR), zorgt  zowel  voor een verlaagde bedrijfskost als een positieve impact op het milieu. De Cursor motor is trouwens ook geroemd voor zijn laag brandstofverbruik en blinkt bovendien uit op gebied van betrouwbaarheid en prestaties.