Persbericht

De IVECO stand op IAA 2018, in samenwerking met SHELL, wordt een Lage Emissie Zone - 100% dieselvrij

​​​met een volledig aanbod van alternatieve elektrische, CNG en LNG voertuigen om aan elke missie, van personenvervoer tot langeafstandsvervoer te voldoen.

IVECO zal de verreikende milieuvoordelen van aardgas in het vervoer - wat kan leiden tot emissiereducties van meer dan 90% voor NO2, 99% voor fijn stof en 95% voor CO2 met biomethaan - en van elektrische technologie in specifieke stadsvervoermissies onder de aandacht brengen.

Op de IAA 2018 zal IVECO samenwerken met Shell, die ook de overtuiging deelt dat voor het koolstofvrij maken van de transportsector een reeks brandstoffen en technologieën nodig zijn. Op de IVECO stand zullen ook belangrijke klanten en een opbouwer aanwezig zijn.

IVECO zal een rondetafelconferentie houden over "De energietransitie naar een duurzame toekomst" en zal als gastheer optreden voor een reeks workshops over specifieke onderwerpen in verband met de invoering van alternatieve technologieën in de transportsector en de mogelijkheden voor een circulaire economie.


IVECO neemt deel aan de 67e editie van de IAA Bedrijfsvoertuigen (IAA), het belangrijkste internationale evenement in de bedrijfswagenbranche, die van 20 tot en met 27 september 2018 in Hannover wordt gehouden. IVECO zet zich op de beurs in voor duurzaam transport.

Op de stand, een zone met lage emissies, zal het zijn volledige aanbod van alternatieve voertuigen presenteren, die vandaag op de markt beschikbaar zijn en die voldoen aan de vereisten van elke missie, van passagiersvervoer tot langeafstandsvervoer. Het toekomstgerichte merk zal experts uit de industrie uitnodigen om deel te nemen aan rondetafel- en workshopbijeenkomsten om de energietransitie in de transportsector en aanverwante onderwerpen te bespreken.

De 360-gradenbenadering van IVECO voor duurzaam transport strekt zich ook uit tot het ondersteunen van de ontwikkeling van de tankfaciliteiten - en op de IAA 2018 zal op zijn stand ook de wereldwijde energieleverancier Shell staan, die eveneens de overtuiging deelt dat het koolstofvrij maken van de transportsector een reeks brandstoffen en technologieën vereist.

Pierre Lahutte, president van het IVECO, licht dit toe: "De druk op diesel neemt toe: de publieke opinie keert zich ertegen. EU-instellingen en nationale regeringen voeren aangepast beleid en subsidies in om de omschakeling van transportvloten op milieuvriendelijke technologieën te ondersteunen. Tijdens de IAA, zal IVECO met z’n Dieselvrije stand die staat voor een lage emissie zone, in samenwerking met SHELL, laten zien dat haar elektrisch, CNG en LNG aanbod vandaag beschikbaar is als een rendabel alternatief voor dieselvoertuigen. Bezoekers van de beurs ontdekken een stand vol alternatieve voertuigen, ontwikkeld in samenwerking met klanten en partners van opbouwers, die elke missie afdekt zonder gebruik van een dieselmotor."

Op de IAA 2018 zal IVECO zijn benadering van duurzaam transport tonen, met een energiemix die aansluit bij de behoeften van de verschillende missies. Zij ziet een belangrijke rol voor elektrische aandrijving, vooral in hoogwaardige missies zoals het personenvervoer, met name in missies met lage snelheid in stadscentra. De andere belangrijke energiebron is aardgas, dat een volwaardige oplossing biedt voor duurzaam vervoer van mensen en goederen. IVECO zal het aanzienlijke milieuvoordeel van aardgas benadrukken, dat in staat is om de meest vervuilende emissies massaal terug te dringen: meer dan 90% voor NO2, 99% voor fijn stof en 10% voor aardgas, dat met biomethaan tot 95% stijgt.

De 18 tentoongestelde voertuigen vormen een compleet gamma die duurzame oplossingen bieden voor mobiliteit van stadstransport tot langeafstandsvervoer.
Voor het openbaar vervoer in de stad zijn er de twee busmerken van CNH Industrial voor het bereiken van duurzame mobiliteit.
HEULIEZ BUS, die in Frankrijk een pioniersrol vervulde op het gebied van elektrische technologie voor stedelijk vervoer en de nummer één voor hybriden op het Europese vasteland, heeft de weg van de geavanceerde batterijtechnologie ingeslagen. De 12 meter lange elektrische 2-deurs versie van de GX- serie voor Bus Rapid Transit-systemen wordt tentoongesteld en is voorzien van een energiezuinige batterij die zorgt voor meer autonomie bij éénmalige oplading. Dit gamma biedt ook een 18m versie die snel kan worden opgeladen met een batterij met hoog vermogen. Het brede gamma van HEULIEZ BUS biedt bijkomende middelen en diensten om de toepassing van elektrische aandrijving voor zijn klanten te vereenvoudigen: een simulatie van het elektromobiliteitssysteem om te helpen bij het identificeren van de oplossing die precies aan hun behoeften voldoet, huuroplossingen voor de accu, een keuze uit modulaire en schaalbare accutypen, laders afkomstig van toonaangevende Europese leveranciers, evenals gegevensbeheer op afstand en proactieve onderhoudsdiensten.

IVECO BUS heeft het pad ingeslagen om de accu aan boord van het voertuig tot een minimum te beperken met zijn In-Motion-Charging technologie, die in de nieuwe elektrische IVECO BUS Crealis op het display is afgebeeld. Dit voertuig combineert de elektrische bovenleidingen met een kleine accu aan boord. Dit betekent dat een nieuwe elektrische bus kan worden ingezet voor routes met gedeeltelijk ontbrekende bovengrondse leidingen, dus minder complexiteit en kosten, en er gaat geen tijd verloren voor het opladen. De Crealis In-Motion-Charging heeft voor deze baanbrekende innovatie de Innovation Award gewonnen op het Parijse Salon du Transport Public 2018.

Ook voor de stad laat IVECO zijn nul-emissie Daily Electric Minibus zien, die samen met de Daily Electric bestelbus de perfecte oplossing biedt voor personen- en goederenvervoer in het drukke verkeer van de stadscentra. De Daily Electric maakt deel uit van de Daily Blue Power reeks, "International Van of the Year 2018".

Voor het openbaar vervoer in de voorsteden heeft IVECO BUS ook de aardgasoplossing en zal het de Crossway Low Entry Natural Power "Sustainable Bus of the Year 2018" tonen. Dit voertuig heeft een uniek ontwerp met de in de dakruimte geïntegreerde aardgastanks, een autonomie tot 600 km en levert de hoge prestaties en lage emissies met de Cursor 9 Natural Power motor.

Voor stads- en voorstadsvervoer toont IVECO vijf versies van de Daily Hi-Matic Natural Power, het eerste CNG voertuig met een 8-traps automatische versnellingsbak in de LCV-industrie en een Daily Electric Minibus. Met hun zeer verschillende configuraties kan deze productfamilie een grote verscheidenheid aan taken aan, terwijl ze de logistieke diensverleneres bevrijden van de beperkingen van de strengste emissie- en geluidsbeperkende regelgeving.

IVECO zal ook haar aardgasoplossingen voor regionaal en langeafstandsgoederenvervoer presenteren, die ook tegemoet komen aan de behoeften van leveringen in stadscentra en 's nachts. Twee Eurocargo’s - de Truck the City Likes en Truck of the Year 2016 - in CNG-versie staan op de stand. Beide modellen voldoen nu reeds en dit één jaar voor invoering, aan de emissienormen van EURO VI, fase D. Om de verscheidenheid aan missies te laten zien, zal er een 3-weg kipperapplicatie zijn en een straatveger ontwikkeld door Johnston, het competentiecentrum voor vrachtwagenveegmachines van de Bucher Municipal Group. Met hun lage uitstoot en stille werking kunnen de Eurocargo NP-trucks beperkte verkeersgebieden in stadscentra binnenrijden, een belangrijk voordeel voor pakesdiensten en gemeentelijke missies.

Voor langeafstandsmissies met leveringen in het stadscentrum en 's nachts zal IVECO een 26-tons Stralis NP 400 bakwagen met koelbox tonen, met voor het eerst de Carrier Supra CNG technologie om de koelgroep van stroom te voorzien. Deze truck is een primeur in de industrie. De twee dieselmotoren van de koelwagen zijn vervangen door de modernste stoichiometrische aardgasmotoren. Deze truck levert een ultralaag NO2- en fijnstofverbruik, een lage CO2-uitstoot en een Piek gecertificeerde stille werking - ideaal voor de nachtelijke bevoorrading van supermarkten in het stadscentrum. De installatie omvat 3 CNG-tanks voor een autonomie van 1000 km.

In de langeafstandstransporten loopt IVECO voorop met de Stralis NP, de eerste op de markt verkrijgbare aardgastrekker die speciaal is ontworpen voor langeafstandstransporten. De 7 tentoongestelde voertuigen zullen trekker en bakwagenversies bevatten, en de unieke Stralis X-Way Natural Power uitgerust met een Cifa elektrische betonmolen. Een van die introducties is de Stralis NP 460: verkozen tot ‘Low Carbon Truck’ van het jaar in het Verenigd Koninkrijk, de enige volledige reeks zware aardgasvrachtwagens met de nieuwste generatie automatische transmissie die is ontworpen om alle missies te kunnen uitvoeren.

Alle tentoongestelde voertuigen tonen aan dat IVECO streeft naar lage Total Cost of Ownership ten voordele van de rendabiliteit van haar klanten. Dit begint met de uitzonderlijke brandstofefficiëntie van zijn voertuigen, zoals blijkt uit recente perstests die hebben aangetoond dat de Stralis XP 480 tot de top op het gebied van brandstofefficiëntie behoort, en de Stralis NP 460 die het nog beter doet en eindigt in de ranking met het laagste verbruik.

IVECO is ook betrokken bij diverse projecten die gericht zijn op het creëren van circulaire economieën in het personen- en vrachtvervoer. Deze verbintenis heeft geleid tot een partnerschap met de Franse stad Rijsel, die openbaar vervoer exploiteert met voertuigen van IVECO BUS Natural Power die rijden op biomethaan dat afkomstig is van de inzameling van huishoudelijk afval in de stad. IVECO is ook betrokken bij de creatie van het eerste echte voorbeeld van een circulaire economie op basis van methaan die de volledige biogasketen op één site samenbrengt, in samenwerking met Pot au Pin Energie, Air Liquide en Carrefour: biomethaan afkomstig van tussengewassen geteeld op de site belevert een tankstation - ook ter plaatse - en wordt geïntroduceerd in het GRDF gasdistributienetwerk.