Persbericht

De “Bullen” van IVECO Magirus domineert Oostenrijkse Truck Race Trophy 2017 op Red Bull Ring

​​​De “Bullen” van IVECO Magirus domineert Oostenrijkse Truck Race Trophy 2017 op Red Bull Ring Een perfect weekend voor IVECO: De “Bullen” van IVECO Magirus voert het teamklassement aan na een schitterende start van het nieuwe seizoen. Jochen Hahn staat op de eerste plaats in het pilotenklassement en Gerd Körber eindigde op de vierde plaats.

De sterke “Bullen” van het IVECO Magirus Team, een gloednieuw partnerschap tussen Hahn Racing en Schwabentruck, de twee teams die met IVECO-voertuigen rijden, domineerde de Oostenrijkse Truck Race Trophy op de Red Bull Ring in Spielberg. Het nieuwe partnerschap eigende zich twee indrukwekkende zeges toe, evenals een podiumplaats voor Jochen Hahn van Team Hahn Racing en twee podiumplaatsen voor Gerd Körber van Team Schwabentruck.

Titelhouder Jochen Hahn maakte meteen indruk met zijn nagelnieuwe IVECO Stralis 440 E 56 XP-R racetruck met IVECO Cursor 13-motor, die speciaal werd voorbereid door FPT Industrial: de verschillende zeges die hij behaalde in de Oostenrijkse Truck Race plaatsten hem meteen bovenaan het pilotenklassement. Gerd Körber van het Schwabentruck Team schreef twee podiumplaatsen op zijn naam en sloot het raceweekend af met de vierde plaats in het pilotenklassement.

De Austrian Truck Race vond plaats op de twee dagen van het weekend met vier wedstrijden, twee op zaterdag en twee op zondag.

Jochen Hahn won zaterdag de eerste race van het nieuwe FIA European Truck Racing Championship-seizoen op de Red Bull Ring en dwong heel wat respect af met zijn stuurmanskunsten. Door zijn eerste zege voor IVECO te claimen zette de kampioen zijn polepositie om in het maximum van de punten, nadat hij Steffi Halm twintig ronden lang achter zich wist te houden. Gerd Körber moest zijn tempo aanpassen in de laatste fasen van de eerste wedstrijd, maar wist zich goed te verdedigen en begon het nieuwe seizoen uiteindelijk met een derde plaats. In de tweede race, waarvoor de startgrid werd omgedraaid ten opzichte van de aankomst van de eerste race, eindigde Jochen Hahn op de vijfde plaats en Gerd Körber opnieuw op de derde plaats. De lokale piloot Markus Altenstrasser bezorgde zijn Schwabentruck Team een achtste en negende plaats in de twee races van de dag.

Op zondag behaalde Jochen Hahn zijn laatste zege van het weekend met een tweede overwinning in de eerste race van het FIA European Truck Racing Championship 2017 op de Red Bull Ring. Met zijn nieuwe IVECO-vrachtwagen wist hij na contact tussen de twee leiders, Sascha Lenz en Adam Lacko, op te klimmen van de derde naar de eerste plaats. Hij sloot de derde race af met de tweede plaats. Gerd Körber had pech in deze race en finishte door een ongeval op de elfde plaats. In de laatste race, die opnieuw begon met een omgekeerde grid ten opzichte van de aankomsten in de eerste race, eindigde Hahn op de eerste plaats en wist Körber zich op te werken tot de vijfde plaats.

De volgende Grote Prijs van het FIA European Truck Racing Championship 2017 zal plaatsvinden in het weekend van 27 en 28 mei in Misano (Italië).