Persbericht

Daily Electric Stad Antwerpen

Stad Antwerpen neemt vijf nieuwe Iveco Daily Electric in gebruik.

 

Iveco dealer Cammaert Trucks in Antwerpen heeft onlangs vijf nieuwe Iveco Daily Electric 12 m3 gesloten bestelwagens geleverd aan Stad Antwerpen. De levering ging gepaard met een uitgebreide scholing van het personeel over het gebruik van deze elektrisch aangedreven grote bestelwagens. Er waren zowel een theoretisch gedeelte over deze nieuwe technologie alsook statische en dynamische proeven met de nieuwe Iveco voertuigen geregeld. Het is de bedoeling van Stad Antwerpen om twee wagens in te zetten voor het vervoer van feestmateriaal. Drie wagens zullen gebruikt worden door de onderhoudsdiensten van Stad Antwerpen.  Stad Antwerpen onderlijnt op deze wijze haar intentie om verder in te zetten op duurzame mobiliteit.  De Elektrische IVECO bestelwagens vormen samen met de IVECO CNG Stralis, Eurocargo en Daily, een mooi pallet binnen het ecologisch aanbod van IVECO.

 

Iveco Daily Electric

 

De Iveco Daily Electric is ideaal voor stadsvervoer. Het combineert robuustheid, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. De elektrische motor is emissievrij en nagenoeg geluidloos. Bij deze motor is het maximaal koppel meteen beschikbaar en zorgt ervoor dat hij ook bij volle belading elke verkeerssituatie dynamisch de baas kan.

De Iveco Daily Electric is beschikbaar zowel in chassis-cabine uitvoering (3,5 en 5,2 ton MTM) als in gesloten bestelwagen ( 7 tot 17 m3). Al wat de gebruiker nodig heeft, is een normale, driepolige 380V elektrische aansluiting.

 

Zoals elk elektrisch voertuig heeft de Daily Electric geen verbrandingsmotor, versnellingsbak of koppeling nodig. Dat compenseert een deel van het accugewicht. De schakelhendel heeft maar drie standen: vooruit, achteruit en neutraal. De maximale snelheid is afgesteld op 70 km/uur. Er is ook een energie sparende Eco-stand begrensd op 50 km/uur.

Bij het remmen wordt de bewegingsenergie in twee stappen weer naar de accu’s teruggeleid. Afhankelijk van het aantal gemonteerde accu’s kan men met een beladen voertuig ongeveer 120 km in het stadsverkeer afleggen. Ook met een volle lading zijn hellingen met een stijgingspercentage van 16% mogelijk.

 

De Iveco Daily Electric put zijn kracht uit betrouwbare, bijzonder duurzame en 100% recycleerbare natriumnikkelchlorideaccu’s van de Zwitserse firma Zebra. Een volledige laadcyclus – oplading van 0% tot 100% - duurt 8 uur. De maximale levensduur van de accu’s kan tot 1.000 laadcicli bedragen.