Persbericht

Cools

Onderwerp: acht nieuwe Iveco Stralis bij Transport Cools in Deinze

Transport Cools uit Deinze heeft recentelijk acht nieuwe Iveco trekkers Euro V in dienst gezet. De levering bevat enerzijds 3 stuks drie-assige IVECO Stralis Hi-Way van het type AS440S46T/XP met een centraal gestuurde liftas en anderzijds vijf 4x2 trekkers met Cursor 13 FTP motor van 500 pk met intarder.

Groot-Bijgaarden, 16 december 2013


Transport Cools uit Deinze heeft recentelijk acht nieuwe Iveco trekkers Euro V in dienst gezet. De levering bevat enerzijds 3 stuks drie-assige IVECO Stralis Hi-Way van het type AS440S46T/XP met een centraal gestuurde liftas en anderzijds vijf 4x2 trekkers met Cursor 13 FTP motor van 500 pk met intarder.

Freddy Cools (technische dienst/aankoop): “ Het is geen toeval dat ons bedrijf opnieuw voor Iveco gekozen heeft. Wij kennen de producten sinds vele jaren; van de Fiat trekkers met 17 liter V8 motoren, daarna het Top product TurboStar, de EuroStar Cursor tot de Stralis. Wat ook een essentiële rol heeft gespeeld is de heropening van een Iveco garage in Deinze. De service van Iveco Dealer Eagle Trucks Center en de goede prijs/kwaliteit verhouding van Iveco verklaart onze keuze.”

Bij Cools zijn de chauffeurs zeer tevreden over de nieuwe Stralis, die meer chauffeur-minded geworden is volgens hen. De drijflijn is nog beter geworden met een juist schakelpatroon van de Eurotronic geautomatiseerde versnellingsbak wat goed is voor de koppeling en het verbruik. De Stralis heeft ook een lichte tarra wat meer laadvermogen biedt!

“Bij een volgende aankoop, zullen de Euro VI modellen ongetwijfeld Cursor 11 motoren zijn” beklemtoont Freddy Cools. “Ik ben altijd voorstaander geweest van wat zwaardere motoren omwille van het koppel maar met de ontwikkeling van de technologie heb ik moeten vaststellen dat wij ons werk probleemloos kunnen uitvoeren met een kleinere cilinderinhoud en ook met een gunstige invloed op het verbruik.”

Het Bedrijf

Transport Cools N.V. werd opgericht in 1950 door wijlen Marcel Cools.
Door de jaren heen werd een ruime ervaring opgedaan in alle facetten van het nationaal en internationaal vervoer. Transport Cools N.V. is vandaag nog steeds een puur familiebedrijf.
De volledige administratie,de herstelling en het onderhoud van het materieel (met bijstand van een mecanicien) wordt dagelijks uitgevoerd door acht familieleden.

Transport Cools richt zich voornamelijk op de agrarische sector. De ladingen van de graankippers bestaan voornamelijk uit losgestorte kunstmeststoffen, agrarische producten en veevoeders. De kippers rijden nationaal maar vooral internationaal (hoofdzakelijk Frankrijk en Nederland).
Met de 2 nieuwe walking floor opleggers (GMP gecertificeerd) kan er zowel losgestort als big bags of paletten geladen worden. Het grote volume van deze opleggers is ook interessant voor het vervoer van lichte producten zoals zonnepitten, kor meel en kriel, enz.
De ladingen van de zeecontainers zijn ook weer overwegend losgestorte goederen voor de veevoeder- en hobbyvoedersector (import-containers) en hun afgewerkte producten (export-containers) uiteraard aangevuld met diverse andere containers om de roulatie van en naar de containerhavens (met name Zeebrugge en Antwerpen) optimaal te houden. De trajecten van de containers zijn meestal beperkter (Benelux, het Ruhrgebied en Noord-Frankrijk).

Het wagenpark: 20 trekkers - 14 GMP-gecertifieerde graankippers - 2 GMP-gecertificeerde walking floor opleggers - 19 x 20' containerchassis met kipsysteem - 14 x 40' containerchassis - 2 x 45' containerchassis - 3 x 40' containerchassis/kipsysteem
Alle trekkers zijn uitgerust met Quattro Plus boordcomputers. De EURO V motoren in combinatie met AdBlue garanderen een verminderde schadelijke uitstoot.

Kwaliteit

Het verlenen van een vlotte, correcte service is de voornaamste doelstelling van Transport Cools.

“Een team van goede, betrouwbare chauffeurs, een aantal loyale onderaannemers en bekwame administratieve medewerkers zorgen al jarenlang voor een goede samenwerking met de klanten. Kwaliteit is een mentaliteitskwestie die gekenmerkt wordt door punctualiteit, betrokkenheid, meedenken met de klant, het snel kunnen inspelen op een gewijzigde situatie, de juiste chauffeur kiezen voor het werk waar hij goed in is, tijdig afstemmen met laad- en losplaatsen enz.” verklaart zaakvoorster Carine Cools. Specifiek voor het dierenvoedertransport beschikt het bedrijf over de vereiste GMP-HACCP certificatie. Volgens de opgelegde procedures worden alle vervoerde ladingen van de graankippers geregistreerd en de laadbakken worden na elke lossing conform gereinigd.