Persbericht

Colruyt (DATS 24) goes for CNG Natural Power

Colruyt (DATS 24) goes for CNG Natural Power

De Groep Colruyt is beroemd door de gelijknamige supermarkten in België, Frankrijk en Luxemburg. Maar men moet niet vergeten dat de groep nog andere merken en activiteiten heeft zoals bij voorbeeld: de winkelformules OKay, Dreamland en Bio-Planet en ook de tankstations DATS 24. Dit Belgische familiebedrijf telt meer dan 25.000 medewerkers.

De Groep streeft bewust naar eenvoud, efficiëntie en geeft de voorkeur om zaken die nodig zijn zelf te doen intern. Het bedrijf kiest resoluut voor duurzame groei; met maximaal respect voor mens en milieu. Er wordt hard gewerkt aan energiebesparingen en geïnvesteerd in hernieuwbare energie.

 

Bij Colruyt, rijden er dertig trekkers Iveco Stralis alsook vijftien Iveco Daily bestelwagens en dertig Eurocargo distributiewagens.

De meerderheid van de Iveco voertuigen zijn nog steeds uitgerust met dieselmotoren, maar een aantal Iveco aardgaswagens (CNG) zijn ook aanwezig in de vloot:

 

                één Iveco Stralis trekker van 330pk CNG Natural Power

                vijf Iveco Daily bestelwagens van 136pk CNG Natural Power

 

In lijn met de filosofie van het bedrijf, beschikt Colruyt over één Iveco Daily Electric bestelwagen die ingezet wordt voor het verdelen van de interne post tussen de verschillende vestigingen van de Groep.

 

Colruyt, met DATS 24, heeft al 4 openbare “Fast Filler” stations met CNG(aardgas): Halle, Anderlecht, Antwerpen (hoog debiet) en Ninove (hoog calorisch). De tijd van een tankbeurt is vergelijkbaar met een tanking van traditionele brandstoffen . Vergunningen zijn aangevraagd om 11 bijkomende stations te installeren verspreid over Gent, Brussel, Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen. Buiten de eigen CNG vloot, tellen de DATS 24 stations al talrijke klanten, zowel personenwagens als bedrijfswagens, die zich regelmatig komen bevoorraden.

 

Aardgas (CNG) is niet alleen beter voor het milieu (beter dan de toekomstige Euro 6 normen), goedkoper en stiller (-4/6 dB minder dan Diesel); dit is bijzonder interessant bij nachtleveringen en leveringen in de bebouwde kom.

 

Wat is CNG?

 

IVECO is Europees marktleider in het ontwikkelen en fabriceren van innovatieve voertuigen met motoren die op samengeperst aardgas rijden. Deze brandstof wordt internationaal meestal aangeduid met de afkorting CNG, wat staat voor “Compressed Natural Gas”.

 

Aardgas bestaat voor het overgrote deel uit methaan CH 4 , een schone en energierijke brandstof, die in zeer ruime mate voorhanden is en erg eenvoudig en duurzaam wordt geproduceerd. Vanwege de lage dichtheid wordt aardgas voor gebruik als tractiebrandstof samengeperst tot CNG. Aardgas is, doordat het lichter dan lucht is, erg veilig. Aardgas is op dit moment van “Well to Wheel” de meest milieuvriendelijke brandstof.

 

De aardgasmotoren van IVECO werken volgens het stoichiometrische verbrandingsprincipe, dat gebaseerd is op de ideale lucht-brandstofverhouding voor het verkrijgen van een volledige verbranding. Bovendien wordt een driewegkatalysator toegepast, waardoor het emissieniveau ver onder de toekomstige Euro 6 norm (2014) ligt.

 

Emissie g/kWh

Euro 5

EEV

Euro 6

Daily CNG

Eurocargo CNG

Stralis CNG

Stikstofoxiden NOx

2,00

2,00

0,40

0,28

0,47

0,38

Fijn stof PM

0,03

0,02

0,008

0,005

0,002

0,003

 

 

Voordelen van CNG.

 

Aardgas is goedkoop.

 

·         In België is aardgas circa 25% goedkoper dan diesel. Eén liter diesel genereert grofweg dezelfde actieradius als één kilogram aardgas.

Dit vertaalt zich dus in een lagere kilometer kostprijs.

 

·         Vanwege de geringere belasting van het milieu wordt op aardgas minder accijns geheven dan op traditionele brandstoffen, terwijl er daarnaast in veel Europese landen bijkomende fiscale voordelen zijn voor aardgasvoertuigen. Dit alles vertaalt zich in lagere bedrijfskosten.

 

 

Aardgas is milieuvriendelijker.

 

·         CNG is eenvoudig en duurzaam te produceren.

U spaart bovendien kostbare energiebronnen. Een keuze voor aardgas is dus een sociaal en ecologisch verantwoorde keuze.

 

·         Aardgas of CNG is een chemisch ongecompliceerde brandstof die bij de verbranding in de motor geen rook produceert. De emissie van stikstofoxiden (NO x ) en roetdeeltjes (PM) ligt ver onder de grenswaarden die voor de Euro 6 norm (2014) zijn vastgesteld.

 

Aardgasvoertuigen zijn stil.

 

·         Een groot voordeel van een CNG-motor is de veel lagere geluidsproductie als gevolg van een lager compressieverhouding. -3dB(A) tot -6 dB(A) dat wil zeggen 50 tot 75% minder geluidsproductie. Anders gezegd 2 tot 4 aardgasmotoren produceren hetzelfde geluid als 1 dieselmotor.

 

Aardgasvoertuigen kunnen meer ingezet worden.

 

·         Dankzij de lagere geluids- en uitlaatemissies mag een CNG voertuig in alle stadcentra komen, op alle uren van de dag. Hierdoor kunnen leveringen bijvoorbeeld ‘savonds laat gebeuren in woonzones zonder dat de bewoners gestoord worden. Daarnaast betekent minder vrachtwagens op de weg overdag, minder files en dus een vlotter verkeer voor alle weggebruikers.

 

·         Minder slijtage. Door de schone verbranding gaat een aardgasmotor veel langer mee dan een diesel- of benzinemotor.

 

Aardgas is een beproefde technologie.

 

·         Het hoofdbestanddeel van aardgas is methaan, een veilig product aangezien het niet gemakkelijk in de vrije lucht tot ontbranding komt. Bovendien is het lichter dan lucht, waardoor het zich gemakkelijk verspreidt indien het onverhoopt mocht vrijkomen. En verder zorgen de uitgebreide know-how en jarenlange ervaring van IVECO met CNG-systemen voor een maximale veiligheid van de installatie.

 

Een volledig gamma in CNG.

 

IVECO biedt het meest complete moderne aanbod van CNG bestel- en vrachtwagens, van 3,5t voertuigen t.e.m. 26t voertuigen. IVECO is wereldleider in CNG voertuigen en heeft al meer dan 10.000 CNG trucks geleverd.

 

 

Daily Natural Power (CNG).

 

In de Daily range levert IVECO een 136pk (350 NM) 3 liter Natural Power EEV-motor. Deze kan de laagste CO2-emissiewaarden en brandstofverbruik cijfers in zijn klasse voorleggen. Deze krachtbron werd ontworpen en geoptimaliseerd om op aardgas te werken en heeft geen roetfilter nodig.

De Daily Natural Power is zowel beschikbaar als gesloten bestelwagen met enkele of dubbele wielen (3,5t of 5t) als in chassis (dubbele) cabine uitvoering met enkele of dubbele wielen (3,5t, 4t, 5t en 7t).

 

Eurocargo CNG Natural Power(CNG)

 

In het middensegment biedt IVECO de Eurocargo CNG aan. Deze is voorzien van een 6 liter, 6-cilinder, 200pk (610 NM) CNG EEV-motor. De Eurocargo is leverbaar in een 12-, 15- en 16-tons variant. Men kan kiezen tussen een handgeschakelde of volautomatische versnellingsbak. Zowel blad- als luchtgeveerd.

 

Stralis Natural Power(CNG/LNG)

 

In het zware trucksegment levert IVECO een 8.0 liter, 6 cilinder, 270pk (1100 NM) of 330pk (1300Nm) CNG EEV motor. De Stralis is leverbaar als 2- of 3-assige bakwagenchassis (19t of 26t voertuig) of als 4x2 trekker. Men kan kiezen tussen een handgeschakelde of volautomatische versnellingsbak. Zowel blad- als luchtgeveerd.

 

Iveco biedt af fabriek ook de mogelijkheid om een Stralis op CNG/LNG Natural Power te bestellen. Hierbij wordt het aardgas door koeling vloeibaar gemaakt waardoor de actieradius aanzienlijk vergroot tot 1.000km.

 

 

 

Iveco

Iveco ontwerpt, maakt en verkoopt een uitgebreid gamma lichte, middelzware en zware bedrijfswagens, off-road trucks, stads- en streekbussen en touringcars, evenals speciale voertuigen voor bijvoorbeeld brandbestrijding, off-roadmissies, defensie en civiele bescherming.

Iveco telt meer dan 25.000 werknemers en heeft 23 productiefaciliteiten in 10 verschillende landen, waar gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën die in 6 onderzoekscentra zijn ontwikkeld. Behalve in Europa is de onderneming ook actief in China, Rusland, Australië en Latijns-Amerika. Dankzij meer dan 5.000 servicepunten in ruim 160 landen kunt u overal ter wereld waar een Iveco-voertuig aan het werk is, rekenen op een adequate technische ondersteuning.

 

Groot-Bijgaarden, 31 07 2012