Persbericht

Levering van 17 Iveco Stralis trekkers aan bpost

Iveco Belgium is gestart met de leveringen van een eerste reeks Iveco Stralis trekkers aan het bedrijf bpost. Iveco heeft een aanbesteding gewonnen die over een termijn van twee jaar loopt, met een mogelijke verlenging voor nog eens twee jaar.

Belangrijke criteria waren de operationele kosten van de voorgestelde voertuigen maar ook de veiligheid voorzieningen alsook de compatibiliteit van de trekkers met het bestaand opleggers park van de onderneming.

Het vrachtwagen park van bpost telt vandaag 300 trucks en 125 trekkers.

Deze 44 ton combinaties, verzekeren meestal de nachtverbindingen tussen de vijf grote sorteercentra gevestigd in Gent, Antwerpen, Brussel, Charleroi en Luik. Ze leggen jaarlijks tussen de 110.000 en 120.000 km af.

De Iveco Stralis modellen zijn van het type AD440S42T/P: met korte cabine Active Day, Iveco Cursor 10 motoren EEV met een vermogen van 420 pk, geautomatiseerde versnellingsbakken Eurotronic en centrale smering. De nieuwe Iveco ’s zijn in de nieuwe corporate identity kleuren van bpost uitgevoerd: wit met rood logo.

De Iveco’s zijn onder reparatie en onderhoudscontract voor een periode van 8 jaar of 800.000 km.

Tijdens de levering, verzorgt Iveco een opleiding van de chauffeur om ervoor te zorgen dat de wagen optimaal ingezet wordt vanaf de eerste dag.

Iveco is blij te mogen deelnemen aan het vernieuwingsproces van het bedrijf dat met snel tempo talrijke veranderingen heeft ingevoerd om een leiderspositie te blijven spelen in de markt van distributie van post en kleine zendingen.

Het postbedrijf heeft al een groot aantal Iveco voertuigen in dienst gehad in het verleden waarvan enkele nog steeds hun werk doen.(modellen EuroCargo en EuroTech).