Persbericht

9 Eurocargo Federale Politie

Levering van 9 distributievoertuigen Iveco Eurocargo aan de Federale Politie.

 

Voor haar distributieafdeling, heeft de Federale Politie onlangs een bestelling van 9 Iveco Eurocargo distributievoertuigen in ontvangst genomen. Met deze levering loopt de Iveco vloot bij de Federale Politie op tot 34 voertuigen (27 Eurocargo, 6 Daily et 1 Stralis).

 

De levering betreft het type Iveco Eurocargo ML120EL22P (MTM van 11.990 kg), 6 cilinder Tector motor met een cilinderinhoud van 5880 cm3, die 217 pk ontwikkelt (2100-2700 t/min) met een koppel van 680 Nm (1200-2100 t/min). Ze zijn uitgerust met een geautomatiseerde ZF-versnellingsbak, een gesloten opbouw met klep van Veko en een achteruitrijcamera om de veiligheid te vergroten tijdens het manoeuvreren.

 

De ML 120 EL versie van de Iveco Eurocargo onderscheidt zich vooral door een lage in-en uitstap van de cabine, met slechts één trede die bijzonder geschikt is om het werk te verlichten bij distributieopdrachten met frequente stops. Ten opzichte van de basis ML120E versie, onderscheidt de EL versie zich ook door een lager chassis (-9 cm in geladen toestand, ter hoogte van de achteras). Het tarragewicht (gewicht leeg) van de EL versie is ook lichter en biedt hierdoor meer laadvermogen (+270kg).

 

Eurocargo: een ideale oplossing voor elke uitdaging

In een voortdurend veranderende sector is een maximaal aanpassingsvermogen vereist om concurrentieel te blijven. Met de Eurocargo biedt Iveco zijn klanten een voertuig dat in talloze verschillende combinaties leverbaar is (ophangingen, assen en achterasverhoudingen) om als dusdanig de klant het ideale voertuig te kunnen bieden.

Iveco bezit met de Eurocargo de meest veelzijdige gamma in zijn categorie, met 14 varianten M.T.M. (van 6 tot 19 ton), 7 vermogensvarianten (van 140 tot 300 pk), 3 versnellingsbakken varianten (handgeschakelde,  geautomatiseerde en automatische), een 4x2- of 4x4-aandrijving, 13 wielbasissen (van 2.790 tot 6.570 mm) en drie soorten cabines met twee dakhoogtes. De opties van het gamma variëren van een gesloten kasopbouw tot huifopbouw, van isothermische vrachtwagens tot kippers, van tankwagens tot afzetsystemen, van laadplatformen tot hoogwerkers en van brandweerwagens tot straatvegers.

De flexibiliteit van de Eurocargo komt nog meer tot uiting in het Tector-motorgamma (4 of 6 cilinder). Het geheim van de Tector-motoren van de Eurocargo is hun elasticiteit: de koppelwaarden zijn hoog en constant bij een breed toerentalbereik en garanderen een vlot rijgedrag, minder schakelen, minder motorslijtage en een hogere energie-efficiëntie. Alle Eurocargo-motoren zijn ook goedgekeurd volgens de Europese normen EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicles).

Ook is de Eurocargo leverbaar met gasaandrijving (CNG Natural Power, samengeperst aardgas), met een M.T.M. 12, 15 tot 16 ton en een zescilindermotor van 5880 cm3 die 147 kW (200 pk) ontwikkelt met een koppel van 650Nm.

De Eurocargo is leverbaar met drie verschillende soorten cabines: de korte versie (MLC), de lange versie met laag of hoog dak (MLL) en de dubbele cabine versie (MLD) die plaats biedt aan zes personen en de chauffeur.