Persbericht

Met hun aankomst in Rome en een plechtigheid op het ministerie van buitenlandse zaken eindigt officieel de Overland 12 expeditie. Het was een lange en moeilijke reis, vol met valkuilen, die de charme van het avontuur door Afrika combineerde met humanitair

De vloot van voertuigen, in hun bekende oranje kleur, bestond uit het nieuwe Iveco off-road gamma en twee legendarische “torpedo’s” 330.30 ANW 6x6 voertuigen (speciaal opgeknapt na zovele jaren en zovele expedities). Na meer dan 50.000 kilometers rijden doorheen 30 verschillende landen, arriveerden ze in Rome.

Het was een reis die de voertuigen en deelnemers leidde doorheen het Zuid-Afrikaanse continent en terug, Centraal Afrika en Egypte doorkruisend om zo te eindigen in Rome. Een fascinerende en ambitieuze route met vele ruwe secties en geografische obstakels in complexe gebieden qua veiligheid, logistiek en met een rijke verscheidenheid aan mensen, landschappen en dieren.

De moeilijkheid van de Afrikaanse routes door woestijnen, savannes en bossen werd versterkt door de vroegtijdige aankomst van het regenseizoen dat de betrouwbaarheid en robuustheid van de voertuigen uitgebreid heeft getest. De twaalfde editie van Overland mag beschouwd worden als de meest uitdagende van allen, en daarom ook zeker de meest fascinerende.

Overland is zich altijd zeer bewust geweest van het humanitaire aspect van de expeditie en heeft daarom ook bij deze editie geprobeerd, waar mogelijk, de mensen te helpen die men tegen kwam tijdens de reis. Er was een speciaal uitgeruste Daily voorzien met een team van 4 dokters van het reanimatie en eerste hulp departement van de universiteit van Parma, die medische data verzameld hebben en nieuwe kennis hebben overgedragen via geavanceerde telemedicatie technieken. Op die manier was het mogelijk om ondersteuning te bieden aan de vele hulpposten op de route, maar vooral te helpen met het promoten van moeder- en kinderzorg en preventie van de meeste voorkomende ziektes in Afrika.

Na het volgen van de reis op www.iveco.com, kunnen de fans binnenkort de expeditie door Afrika ook bekijken via een speciaal toegewijde uitzending op Rai Uno.