Persbericht

Bij de overhandiging van de voertuigen op Iveco’s hoofdkwartier te Turijn werd het officiële startschot gegeven van de Overland 12 expeditie.

Iveco’s Senior Vice President Sales & Marketing, Franco Miniero, overhandigde de sleutels van de voertuigen aan Beppe Tentie, hoofd en stichter van International Trekking. Het nieuwe avontuur start begin 2010 met als bestemming Afrika.

De vloot bestaat uit 6 voertuigen geschilderd in het typische oranje waarvoor Overland bekend staat. Twee legendarische torpedo’s 330.30 ANW 6x6 met meer dan 250.000 km op de teller zijn na zovele jaren en zoveel expedities gerestaureerd. Eén van de voertuigen dient als kantine en het andere voertuig zal dienen als slaap-unit en ontvangstruimte, heropgewaardeerd door Mussa & Graziano.

De overige 4 voertuigen uit de vloot zijn volledig nieuw; een Trakker 6x6 uitgerust als assistentiewagen met Sperotto opbouw, een Daily 4x4 crew cab die extra huishoudmateriaal meeneemt en extra plaats biedt aan gasten van hulporganisaties met een opbouw van Onnicar en twee 5-deurs Massif’s uitgerust door Truck Tech om het Trekking team te transporteren.

Het Overland 12 – avontuur bestaat uit een route van 47000 km door Afrika, startend in Genoa en zo over zee naar Spanje om te arriveren in Marokko. Vervolgens rijden ze door naar het westen van de Sahara, Mauritanië, Mali, Guinea Conakry, Siërra Leone, Libië, Ivoor - Kust, Ghana, Togo, Nigeria, Benin, Kameroen, Gabon, Kongo, de Democratische Republiek van Kongo, Angola, Namibië, Zuid-Afrika, Botswana, Zambia, Burundi, Ruanda om zo richting huis te gaan via Tsjaad, Uganda, Kenia, Ethiopië, Soedan, Egypte en daar terug het schip op richting Italië.

“Voor ons is Overland meer dan zomaar een avontuur. Onze voertuigen, die belangrijke spelers zijn in onze business, zoeken naar nieuwe limieten om te trotseren. Het is echt een evenement voor de fans, dat de charme van avontuur combineert met een humanitaire actie en solidariteit en een enorme positieve energie met zich mee brengt, net zoals de energie die we elke dag in onze werk steken. Dat is waarom wij zo blij zijn om Beppe Tenti te ondersteunen met onze voetuigen tijdens deze nieuwe reis”, zei Franco Miniero.

De expeditie wordt in Mei terug verwacht in Rome. Gedurende de lange reis zal een filmploeg de oversteek van het Afrikaanse continent filmen en de Iveco voertuigen zullen ongetwijfeld tot het maximum getest worden. De hele reis kan je volgen via  www.iveco.com